Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yeni Hyundai Elantra Satışa Çıktı! Türkiye Fiyatı Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hyundai cephesinin en popüler modellerinden biri olan Hyundai Elantra yenilendi. Kısa süre önce güzel bir makyaj çalışmasından geçen otomobil için Türkiye fiyatları da açıklandı. İki ayrı paket seçeneğiyle satışa çıkan modelin, paket isimlerinde de değişiklik olduğunu görüyoruz. Yeni Hyundai Elantra neler sunuyor ve fiyatlar nasıl değişiyor bir bakalım.

Yeni Hyundai Elantra Neler Sunuyor?

Yeni seride tasarımsal anlamda değişiklikler yapıldığını görmekteyiz. Makyaj çalışmasından sonra aracın daha sert geçişlere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ön kısma baktığımız zaman, aracın ızgara yapasının değiştiğini görüyoruz.

Eski kasaya göre ızgara alanı daha dar ve alt kısım havalandırma bölümü için iki ayrı parçaya ayrılmış durumda. Burada yatay olarak kullanılan LED MFR farların öne çıktığını da söylemek gerekiyor.

Aracın ön kısmı yeni haliyle biraz daha geniş duruyor. Bunun dışında yan kısımlarda yine keskin hatların dikkat çektiğini de eklemek gerekiyor.

Yeni Hyundai Elantra

Arka bölümde ise tampon alanı üzerinde bir değişim söz konusu. Üst bölümde keskin hatların öne çıktığı bagaj kapağı yerini koruyor. Full LED tasarımın kullanıldığı, arka kısımda alt bölümde ise yeni bir difüzör alanının bulunduğunu görmekteyiz. Alt bölümde yer alan difüzör alanında ek olarak kromaj çizgilerin de öne çıktığını eklemiş olalım.

Dış kısımda hem önde hem de arka kısımda yapılan tasarım değişiklikleri bir yana, iç kısımda da ufak dokunuşların olduğunu görüyoruz. Multimedya ekranının etrafına dizilen butonların yeni versiyonla beraber ekranın hemen altına alındığını görmekteyiz.

Daha fazla yumuşak malzemenin de kullanıldığı iç kısımda 58 mm kadar daha fazla diz mesafesine yer verildiğini de ekleyelim. Araç 60 mm kadar daha uzun. Toplam uzunluk 4710 mm seviyesine kadar çıkıyor.

Yeni Hyundai Elantra 4 Yeni Hyundai Elantra

Motor Kısmı Değişiklik Gösterdi mi?

Motor kısmında çok büyük bir değişiklik söz konusu değil. Yine 1.6 litrelik MPi motora yer veriliyor. 123 beygirlik motorun vites kısmında ise CVT şanzıman tercih ediliyor.

Yeni Hyundai Elantra Fiyatı Nasıl?

Aracın iki ayrı paket seçeneğiyle geldiğini görüyoruz. İlk paket seçeneğinde Prime versiyon karşımıza çıkıyor. İkinci seçenek kısmında ise Elite versiyon var.

  • Prime versiyon için fiyat 1.395.000 TL
  • Elite versiyon için fiyat 1.580.000 TL

Satışlar şu an için başlamış durumda. Stok durumları hakkında ise net bir bilgi yok.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler