Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yeni Özellikleri Denemeyi İstesek Bile iOS Betalarını Neden Yüklememeliyiz?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, yeni bir işletim sistemi tanıttığı zaman lansman sonrasında Geliştirici Betaları başta olmak üzere Beta programını kullanıma sunuyor. Bu sayede yeni özelliklerin deneyimlenmesinin yanı sıra, geliştiriciler uygulamalarını bu yeni sürüme optimize etmeye başlıyor.

Tabi ki Geliştiricilere sunulan bu beta sürümleri sadece geliştiriciler tarafından yüklenmiyor, son kullanıcı tarafındaki bazı meraklı arkadaşlarımızdan bir şekilde geliştirici beta sürümünü kurup yenilikleri test etmek için sabırsızlanıyor fakat iOS beta sürümlerini gündelik telefonlarımıza kurmamamız gerekiyor. Peki neden?

Performans sorunları yaşayabilirsiniz

iOS 16
Yeni Özellikleri Denemeyi İstesek Bile iOS Betalarını Neden Yüklememeliyiz? 3

Gündelik yaşantınızda kullandığınız yani ana iPhone cihazına beta işletim sistemini kurmak, performans kaybı yaşamanıza sebep olacaktır çünkü bahsettiğimiz gibi hali hazırdaki uygulamalar bu sürüm için optimize almamış oluyor ve bu sebeple sistem içerisinde çakışmalar, donmalar, aniden uygulama kapanması yaşanarak performansta ciddi düşüşler yaşanıyor.

Bataryanızın sağlığını bozabilirsiniz

iOS 16
Yeni Özellikleri Denemeyi İstesek Bile iOS Betalarını Neden Yüklememeliyiz? 4

Beta sürümleri stabil sürümler değildirler ve içerisinde mutlaka hatalar, düzgün çalışmayan kod blokları barındırırlar. Bu sebeple cihazınızın pil tüketimini gereksiz yere sömürebilecekleri için bataryanız hızlıca bitebilir bunun sonucunda da bataryanızın sağlığı bozulduğundan değişim ihtiyacı doğabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler