Perşembe, Nisan 25, 2024

Yeni Porsche 911 Carrera S, 10 Saniye İçerisinde 200 Km/h Hıza Ulaştı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Porsche‘nin son spor modellerinden birisi olan 911 992 Carrrera S yeni bir haber ile gündeme geldi. Carrera S yeni motoru ile inanılmaz bir skora ulaştı.

Çok çok üst derece bir yarış otomobili olmayan Carrera S, bu segmentte enteresan bir skora ulaştı. Bu aracın üretim sebeplerinin başında lüks, spor ve güçlü olmak yatıyor olsa da tabiki bir Bugatti veya Lamborghini rakibi olarak üretilmiyor. Hal böyle olunca bu araçları sokakta daha fazla görebiliyor ve kullanıcılar bunlara erişebiliyor.

Carrera S ise bu seferki motor tasarımı ile şaşırtıcı rakamlara ulaştı. Motorsport Magazine tarafından yapılan bir testte Carrera S tam 10 saniye içerisinde 200 km/h hıza oluaştı. İspanya’da bir pistte yapılan bu denemede Carrera S yeni teknoloji motoru ile kendini aştı.

porsche 911 2

Bu rakamın ne ifade ettiğini anlamayanlara ise şöyle bir bilgilendirme yapalım. Yollarda sıkça gördüğümüz bir BMW 320i ortalama 8 saniye içerisinde 100 km/h hıza ulaşır. Yine aynı aracın 200 km/h hızına ulaşması ise yaklaşık 35 saniye kadar sürer. Ancak rakamlarda da görebildiğiniz gibi Carrera S bu rakamlara sadece 10 saniye’de ulaşıyor. Yine 320i’nin 8 saniyede ulaştığı 100 km/h hıza yeni Carrera S sadece 3,5 saniyede ulaşıyor.

Porsche bu Carrera S’e öncekine nazaran 23HP kadar bir güç ilavesi yaptı. Bu ilave motoru oldukça güçlendirmiş olacak ki araç ilginç değerler ortaya koyabiliyor. Biz İspanya’da skoru yapan pilotu ve aracı tebrik ediyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler