Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung 2019’a Tizen İşletim Sistemi İle Giriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli Pc Hocası takipçileri bugün sizlerle beraber Samsung‘un yeni cihazlarında kullanmayı planladığı yeni işletim sistemi olan Tizen‘den bahsedeceğiz.

Samsung 2019 yılına bomba bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Son zamanlarda katlanabilir telefonunu gün yüzüne çıkaran Samsung, dikkatler üzerinde iken ikinci bir bombayı patlatacak gibi duruyor. Elde ettiğimiz bilgilere göre 2019 yılında Tizen işletim destekli Samsung cihazlar göreceğiz. 

Tizen; tabletler, akıllı telefonlar ve akıllı televizyonlar için geliştirilen, açık kaynak kodlu ve Linux tabanlı bir işletim sistemidir. İlk defa 5 Ocak 2012’de adını duyduğumuz işletim sistemi artık güncel cihazlar ile gün yüzüne çıkmaya hazırlanıyor. Samsung Türkiye yetkilileri ile yaptığımız sohbet sırasında edindiğimiz bilgiye göre Tizen işletim sistemi, ilk olarak Samsung‘un giriş seviyesi telefonlarında kullanılacak ve gelen tüketici yorumlarına göre diğer orta ve üst düzey cihazlarda kullanımı yaygınlaşacak.

samsung tizen 1

Samsun’un kendi işletim sistemi olan Tizen; WhatsApp, Instagram, Facebook, gibi pek çok uygulamayı desteklese de Play Store ya da App Store kadar zengin bir kütüphaneye sahip değil. Tabii ki deneyimli marka bu durumu göz önüne alarak Tizen için farklı bir mağaza çalışması başlatmış olacak ki, güncel cihazlarında bu işletim sistemini kullanmayı düşünüyor. Bakalım yakın zamanda nasıl adımlar atılacak hep beraber göreceğiz.

Bugün sizlerle birlikte Samsung’un yeni cihazlarında kullanmayı planladığı işletim sistemi olan Tizen‘den bahsettik. Başka bir konu ile yeniden beraber olmak üzere, hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler