Cuma, Mart 29, 2024

Yenilenmiş Telefonlarda Vergi İndirimi! Fiyatlar Değişecek mi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yenilenmiş telefonlar için yakın zamanda önemli kararlar alınmıştı. Yetkilendirilmiş olan merkezler, ikinci el telefonları tam olarak yenileyip, sertifikalı ve garantili bir şekilde satabilecekti. İkinci el akıllı telefonlarda satış güvencesi getiren kararın ardından, şimdi ise destekleyici bir adım daha geldi. Bu sefer yenilenmiş telefonlarda vergi indirimi kararı açıklandı.

İkinci el telefon satışlarını daha da arttırması beklenen kararın, Resmi Gazete üzerinden de yayınlandığını belirtelim. Peki bu yeni kararın detayları neler ve telefon fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Kaçırmayın: ASUS ROG Zephyrus M16 GU603 Laptop Nasıl?

Yenilenmiş Telefonlarda Vergi İndirimi ile KDV Düşüyor

Alınan karara göre, bundan sonra yenilenmiş olan akıllı telefonlarda %1 KDV oranı olacak. Daha önce KDV oranı, diğer birçok kalemde olduğu gibi %18 idi.

Arada %17’lik bir fark oluşmuş, indirim yapılmış durumda. Peki bu durumda akıllı telefon fiyatları değişecek mi? Tabii ki sıfır akıllı telefon fiyatlarında bir değişim olmasını beklemiyoruz.

Ama yenilenmiş akıllı telefonlarda güzel indirimler görmek mümkün olacak. Fiyatlarda modellere göre farklı düşüşler gözükecektir.

yenilenmiş telefonlarda vergi indirimi

Yapılan indirimin ikinci el akıllı telefonlara olan ilginin de artmasını sağlayacağını düşünüyorum. Tabii ki gönül ister sıfır modellerde de indirim bekleyelim ama dövizin durumundan dolayı, sıfır modellerde şu ara fiyatların düşmesi çok mümkün değil gibi duruyor.

En azından bu şekilde ikinci elde daha iyi modellere ulaşmak mümkün olabilir. Alınan kararın Resmi Gazete’de yayınlandığını da bir kez daha hatırlatalım. Yani bu tarihten sonra karar uygulanmaya başlayacak. Fiyatları ayrıca değerlendirmeye alırız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler