Çarşamba, Nisan 24, 2024

Yerli E-Posta Sistemi Yolda

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yerli arama motoru hakkında tartışmalar ve çalışmalar devam ederken, Ulaştırma Bakanı Ahmet ARSLAN’dan Yerli E-Posta Sistemi Yolda açıklaması geldi. Katıldığı bir programda 2018 yılı sonunda Milli E-Posta Sistemine geçileceğini belirtti. Henüz çalışmaları sürüyor olsa da milli ve yerli e-posta sistemine geçilecek olması ülkemizin gelişimi ve güvenliği açısından önem arz ediyor.

milli eposta sistemi

Bildiğiniz gibi bütün e-posta servisleri neredeyse aynı işleve sahip. Bir birleri arasında temasal değişiklikler olsa dahi aynı işi yaptıkları su götürmez bir gerçek. Peki yerli e-posta sistemi ile neyi amaçlıyoruz ve bu kadar aktif kullanılan sistem hali hazırda mevcutken bir tane de neden biz ekliyoruz? Bunun cevabı elbette güvenlik. Kısaca maillerde yer alan bilgilerin dış ülkelere gitmemesi açısından kendi işimizi kendimiz görmeye karar verdik. Her ne kadar katılırsınız bilemiyorum ancak bana kalırsa Türkiye’de bu ve bu tarz gelişmelerin olması mutluluk verici olduğu düşüncesindeyim. Umarım ilerleyen zamanlarda çok daha iyi işlere; program, oyun, bu tarz sistemler gibi imza atabiliriz. 

Objektif bir biçimde ne derece kabul göreceğini değerlendirecek olursak da; benim görüşüm ne yazık ki pek kullanılmayacağı yönünde. Alışılmış arama motorlarından nasıl vazgeçemiyorsak alışılmış mail hizmetlerinden de vazgeçemeyiz gibi geliyor. Umarım gün gelir yerli üretime sahip çıkmayı öğrenebiliriz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Çok geç kalınmış bir adım bence. Bu kadar hali hazırda sistem varken neden biz ekliyoruz? Çünkü dediğiniz gibi güvenlik zaafiyetinden dolayı. Kamu kurumları takır takır gmail, outlook, yandex kullanıyor biri de çıkıp demiyor biz takip ediliyormuyuz acaba diye. Bu sistemler kapalı kaynaklıdır ve güvenli değillerdir. Gmail ve microsoft Abd çıkışlı, yandex’de Rusya çıkışlı bir girişimdir. Altyapımızı baştan çok sağlam temellere oturtursak diğerlerinden hiçbir farkımız kalmaz diye düşünüyorum. Sürekli hata veren, aşırı yavaş olan bir sistemi kimseye kullandıramazsınız. Kendi düşüncem yerli mail sistemi kamu kuruluşları için geliştiriliyordur. Umarım bizimde övüneceğimiz yerli bir mail sistemimiz olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler