Salı, Ekim 22, 2024

Yerli Otomobil TOGG’un Fabrikası Açılıyor!

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), 27 Aralık 2019 tarihinde Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilen etkinlikte ilk kez tanıtıldı. Tamamen elektrikli olması, güzel ve modern bir tasarım sunmasının yanı sıra yerli üretim olacağı konusuyla büyük yankı uyandırmıştı. 2023 yılında yollarda görünmeye başlayacak olan otomobilin üretim fabrikası ise gerçekleştirilecek olan açılış töreni sonra faaliyetlere başlayacak.

Bursa Gemlik’te kurulan fabrika, 29 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılım göstereceği açılış etkinliğinde faaliyetlerine başlayacak. Açılışı yapılacak olan fabrikanın 10 yıllık bir süreçte 1 milyon adet otomobil üretmesi hedefleniyor.

TOGG’un fabrikası hakkında biraz bilgi edinelim:

TOGG
Yerli Otomobil TOGG'un Fabrikası Açılıyor! - PC Hocası

Otomobilin tanıtımının yapıldığı Aralık 2019 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TOGG’un Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulacak olan fabrikada üretim yapılacağı resmi olarak açıklanmıştı. 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine kurulan fabrikanın temelleri ise 18 Temmuz 2020 tarihinde atılmıştı.

BENZER:  2024 Renault Captur Tanıtıldı! Özellikler Neler?

Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu, TOBB koordinasyonunda, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Türksel Grubu ve Zorlu Holding grubu ortaklığı ile oluşturulmuştu. Fabrikanın açılmasına sayılı günler hatta saatler kala üretimde kullanılacak olan robotlarda tesise yerleştirildi ve üretimin gerçekleşip ilk parti otomobillerin satış sonrası yolları çıkması için geri sayım başlamış oldu.

Yılda 175 bin araç üretim kapasitesine sahip olan tesiste, 10 yılda 5 farklı modelden toplam 1 milyon araç üretimi yapması hedefleniyor.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler