Cumartesi, Nisan 20, 2024

YouTube, “5G İstasyonları Koronavirüs’ü Yayıyor” İddialarını İçeren Videoları Yasaklıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz haftalarda 5G baz istasyonlarının dünyamızı saran koronavirüs salgınını yaydığı ile ilgili bir takım iddialar ortaya atılmış ve Avrupa’daki bir çok insan 5G istasyonlarını yağmalamıştı.

Fakat ortaya atılan iddialar gerçek değil bir komplo teorisinden ibaret. 5G istasyonları koronavirüs yaymıyor.

YouTube beyciğim ise bugün yaptığı açıklamada, şirketin 5G hakkında videolar içeren 5G Komplo teorileri ile ilgili videoları yasaklayacağını ve bu yasakların devam eden koronavirüs salgını ile ilişkisi olan tüm videolara uygulanacağını açıkladı.

Şimdi, DSÖ ve yerel sağlık yetkilileri tarafından tarif edildiği gibi COVID-19’un varlığını veya iletimini tartışan herhangi bir içerik YouTube politikalarını ihlal ediyor. Bu, semptomların 5G’den kaynaklandığını iddia eden komplo teorilerini içerir.

Bu videoların dünyadaki topluluklar üzerindeki etkisini değerlendirmeye devam edeceğiz ve bu zor dönemde halkı güvende ve bilgilendirmek için hükümetler ve sağlık kurumlarıyla çalışmalarımızı sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz.

YouTube Ekibi

Bilim İnsanları: “5G, Koronavirüse neden olmuyor!”

Bilim insanları, 5G’nin koronavirüse neden olmak yerine insanlara zarar vermek için yeterli güce veyahut iyonize radyasyona sahip olmadığını belirterek komplo teorilerini zaten çürüttüler. Bazı uzmanlar, koronavirüsün sosyal medya platformlarının yanlış bilgileri ve sahte haberleri sansürleme yeteneğinin ilk gerçek testi olacağını söylüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler