Perşembe, Nisan 25, 2024

YouTube Go : İnternetsiz Video İzle

Paylaş

silkroad gaminggentr

YouTube, üçüncü parti yazılımlardan bıkmış olacak ki; İnternetsiz Video İzleme olanağı sunan YouTube Go‘yu Beta olarak Hindistan’da kullanıma sundu. Peki İnternetsiz Video İzleme nasıl olacak? YouTube Go‘yu nereden indireceğiz? 

Dilerseniz adım adım ilerleyerek YouTube Go‘ya yakından bakalım 🙂

youtubego1

İlk olarak APK dosyasını yazımın altında bulunan linkten indirip, dışarıdan bir yazılım olduğundan gerekli izinleri sağlayarak yüklemeyi gerçekleştiriyoruz. Yükleme tamamlandığında YouTube Go uygulamamızı açıyoruz. Telefon numaramızı girip gerekli doğrulama adımını geçtikten sonra uygulama bizlere neler yapabildiğinden kısaca bahsediyor. Bu kısımlara göz atıp “Next” diyoruz ve kullanıma başlıyoruz.

youtubego2

Henüz beta olduğundan “HOME” sekmesinde sorun olduğunu sizler de göreceksiniz. Ki zaten bunu, telefonunuzun sağ üst köşesinde bulunan üst üste üç noktaya dokunarak ulaşabileceğiniz “Settings” yani ayarlar kısmından kapatabiliyorsunuz. Settings’e ulaştığınızda “Notifications” yani bildirimler bölümünden “Daily Videos” seçeneğindeki onayı kaldırmanız yeterli. Ayrıca yine “Settings” “Advanced” bölümünden “Enable stats for nerds” yani “Meraklısı için istatistikleri etkinleştir”‘meyi açabilirsiniz. Buradaki nerds’i iyi biri olduğumdan meraklısı diye çevirdim başkası olsa kıl, inek, kıt gibi çevirebilirdi 🙂

Arayüze dönecek olursak “SAVED” sekmesi, kaydettiğiniz videolarınızı görebileceğiniz bir sekme özelliği taşıyor. Ayrıca yine bu sekmenin kaydettiğiniz videoları yakınınızdaki arkadaşlarınızla paylaşmanıza, gönderip-almanıza olanak sağladığını da belirteyim. 

Ve gelelim asıl sorumuza: Nasıl İnternetsiz Video İzleyeceğiz?

Aslında tam olarak İnternetsiz demek doğru olmayacaktır. Daha önceleri üçüncü parti yazılımlarla indirdiğimiz youtube videolarını, artık direk olarak youtube bizlere sunuyor.  Yani kaydedip sonradan seyredeceğiz demek işin özeti olacaktır. Bu da bizlere “bir sefer indir-sürekli izle” gibi bir anlayışla veri tasarrufu sağlayacağı aşikar.

Resimden de görüldüğü üzere henüz “SAVE” butonu aktif gözükmüyor. Buradan tüm kanallara bir onaylama gönderileceğini çıkarabiliriz. Beta süreci bitip yaygınlaştığında onay veren kanalların videolarını indirebileceğiz. Yine aynı görselde iki farklı seçenekte izleme ve kaydetme özelliklerini görüyoruz. 50.7 MB dosyayı 6.5 MB gibi bir değere kendine has sıkıştırma yöntemiyle sıkıştırıyor oluşu oldukça cezbedici gözüküyor. Bir an önce aktif olsa da sıkıştırma kalitesini görebilsek; çünkü gerçekten merak ediyorum.

Aşağıdaki linkten YouTube Go Apk dosyasını indirebilir beta sürecinde kullanabilirsiniz.

 

YouTube Go Apk İndir

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler