Perşembe, Mart 28, 2024

YouTube Küfürlü ve Her Türlü İstismar İçerikli Kanalları Yayından Kaldırıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

YouTube yeni güncellemelerini yapmaya devam ederken, çocukları sürekli yanlış içeriklere yönlendiren, küfre alıştıran ve aynı zamanda videoları ile kötü örnek olan kanalların tümünü yayından kaldırıyor. İlk örneklerine yurt dışından başlayarak 3 milyon aboneli kanalları kapattı ve ardından 50’nin üzerinde abonesi 500 binin üzerinde olan kanalları da fesh etti.

YouTube Bu Yıl Manuel Kontrole Geçiyor

Manuel kontrol hakkında bundan bir kaç hafta öncesinde sizlerle şurada bir detay paylaşmıştım. YouTube geliştirdiği yapay zeka ile kontrollerini sağlarken, aslında biraz da eline yüzüne bulaştırdı. Şimdi ise 10 bin editör işe alarak video içeriklerini tek tek kontrol ediyor ve her ülkenin trend video listesini de gerçek editörler hazırlıyor. Bu 2018 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşecek.

Ancak bir de YouTube üzerinde ‘özellikle Türkiye’de’ video üreticileri bazen işin dozunu kaçırarak takipçilerine küfürler, hakaretler veya video sırasında sürekli kullandığı +18 içerikler ile kötü örnek olarak rol model çiziyorlar. Bilirsiniz bu ülkede yeni nesil YouTube yorumlarında kendi anasına küfür edecek kadar pisleşti ve bunu normal olarak karşılıyorlar. Üstelik genelde liseye giden genç arkadaşlarımızda fark ediyorum: Birbirlerinin annelerine o***spu diyecek kadar aşağılık olabiliyorlar.

Ya bu çocuklar neyin ne olduğunun farkında değil, ya da YouTube cehenneminde pislik kanalların pençesine düşerek onları takip ediyor ve rol model alarak her şeyin normalmiş gibi karşılanmasını kendilerine hedef koyuyorlar. YouTube’da bu durumun farkına vardığı için bu tür pislikleri yapan ve kendisine YouTuber diyen zavallıları bu platformdan uzaklaştırma kararı aldılar.

Yeni işe başlayan 10 bin editörün asli görevlerinden bir tanesi bu olacak. Yani Türkiye’den de bu tür pislik içerik üreten, ağzı bozuk kişileri de yakın zamanda şutlayacaklar. Sonradan bu tipler ağlamaya başlayacağı için, şimdiden sizlere detayları aktarıyorum.

youtuber 002

Yeni Pedofili Uzmanları da YouTube’da

Video platformu aynı zamanda yeni Pedofili uzmanlarını da işe alarak tek tek kanal takibi yapacaklar. Bu kanallar kara listeye girdikten sonra, sittin sene çıkamayacakları gibi, abone ve izlenme gözetmeksizin kanallar teker teker kapanacak. Yani aslında YouTube Türkiye ve dünya genelinde çok yakında bir yaprak dökümü izleyeceksiniz. Buna şuanda TR’de en ünlü YouTuber’lar da dahil.

Çocukları öyle hallere soktular ki artık küfürsüz cümle kuramadıkları gibi, hayatlarının YouTube‘dan ibaret olduğunu sanarak ne okuma ne de çalışma gibi bir girişimde bulunmuyorlar. Varsa yoksa hepsi YouTuber olmak istiyor. Hayatın gerçeklerini göremedikleri için ‘ekmek elden su gölden’ nasılsa şuanlık geçiniyorlar. Bundan 5 sene sonra ise kafalarını çok vuracaklar ama iş işten çoktan geçmiş olacak.

youtuber 004

NCMEC ile Anlaşma Sağlandı

İlk defa ismini duymuş olabilirsiniz. Ancak NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) olarak dünya genelinde hizmet veren bir kurum. YouTube’da bu kurum ile anlaşma sağlayarak çocuklar için aile dostu içerikleri görüntüleyebilecekleri bir platform oluşturdular. Yakında bunların meyvesini zaten almaya başlayacağız.

Önümüzdeki haftalarda ise YouTube bu konu hakkında kapsamlı bir klavuz yayınlayarak, bundan sonraki içerikler hakkında tüm video üreticilerine tabir-i caizse ‘göz dağı’ verecek.

Önemli Not: Hatırlarsanız YouTube gerçekleştirdiği güncellemeler ile de kanalların izlenmelerini yarı yarıya düşürmüş ve çok şikayet almıştı. Buradaki yapay zeka işini iyi yapamadığı için YT R yaparak manuel sisteme geçiş yapma kararı aldı. Güzel adımlar attılar, inşallah işini özenerek ve gerçekten severek yapan kişiler ayakta kalır ve yoluna devam eder diyelim.

Eğer YouTube’nin yayınladığı makaleye göz atmak isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler