Çarşamba, Nisan 24, 2024

YouTube Music, Google Play’de 500 Milyon İndirmeyi Geçti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2006 yılında internet devi Google tarafından satın alınan dünyanın bir numaralı video platformu YouTube, 2018 yılına gelindiğinde YouTube Music isimli Spotify alternatifi bir müzik dinleme platformu tanıtmıştı ve tanıtım sonrasında Google Play Müzik servisi tamamen kapatılarak yerine YouTube Müzik platformunun geçirilmesine karar verilmişti.

Ülkemizde 2006 – 2012 yılları arasında YouTube’u öyle açıpta bir YouTuber ya da bir video izlemek için değil genellikle müzik dinlemek için kullanırdık ve aslında bu sadece bizim ülkemize ait değildi tüm dünya da böyle işliyordu ardından YouTuber kavramının türemesi ile mecra farklı bir yöne evrildi ve şirket müzikleri bu ortamdan taşıyarak YouTube Music platformunu kurdu.

YouTube Müzik, Play Store’dan 500 milyondan fazla kez indirilen 57 uygulamadan oluşan seçkin bir kulübe katıldı. Bu uygulamalar arasında Dropbox, Netflix, Shareit vb. Yer alıyor. YouTube Music, geçen yıl bir dizi yeni özellik ekledi ve artık Google Play Müzik uygulamasının yerine geçecek iyi bir alternatif.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler