Perşembe, Mart 28, 2024

Zappos’un Eski CEO’su Tony Hsieh 46 Yaşında Vefat Etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çevrimiçi ayakkabı perakendecisi Zappos’un eski CEO’su Tony Hsieh’in ölüm haberleri internete çığ gibi düştü, şirket Cumartesi günü yaptığı bir açıklama ile bu haberi doğruladı. Hsieh, yönetimde 20 yıl kaldıktan sonra geçtiğimiz Ağustos ayında Las Vegas merkezli şirketten emekli olarak ayrıldı. Liderliği altında Zappos, müşteri hizmetleri ve çalışan odaklı şirket kültürü ile tanındı. Hsieh, felsefesini ayrıntılandıran “Mutluluk Vermek” başlıklı çok satan bir otobiyografi yazdı.

Amazon, 2009 yılında 1,2 milyar dolara Zappos’u satın aldı ve Hsieh’i CEO olarak tuttu. 2010 yılında e-ticaret devine satış yapmaya karar verdiğini, çünkü Amazon’un “Zappos kültürünün benzersizliğini ve Amazon’un onu koruma görevini anladığını söyledi. Amazon’u, istersek işe alabileceğimiz dev bir danışmanlık şirketi olarak düşünüyoruz – örneğin, depo sistemlerimizi yeniden tasarlamak için yardıma ihtiyacımız olursa. ”

CNN’e göre 46 yaşındaki Hsieh, ailesini ziyaret ettiği Connecticut’ta bir ev yangınında aldığı yaralardan öldü.

Zappos CEO’su Kedar Deshpande bir blog yazısında, “Tony’nin nezaketi ve cömertliği çevresindeki herkesin hayatına dokundu, çünkü onun mantrası başkalarına” Mutluluk Vermek “idi. “Ruhu sonsuza dek Zappos’un bir parçası olacak ve kendimizi tutkulu olduğu işe devam etmeye adayarak onun anısını onurlandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler