Cuma, Nisan 26, 2024

1000 beygir güce sahip Lucid Air adında elektrikli otomobil üretildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli otomobillere dünyanın bakış açısı adeta göz dolduruyor. Lucid Air adı verilen yeni elektrikli otomobil 1000 beygir güce sahip olduğu gibi, 643 KM hız yapabiliyor. Elektrikli olmasına rağmen böylesine performans ile çalışması, otomobil dünyasındaki ivmenin ne kadar hızlı geliştiğini de gösteriyor.

Geliştirici şirketin bundan bir kaç ay önce adı Atieva‘ydı. Ancak şimdi Lucid Motors olarak değiştirilmiş durumda. Hatta hatırlarsanız şirketin bir psikopat hızlara ulaşan elektrikli minibüsü Edna’yı sizlerle paylaşmıştık. Sonrasında ise şirket dünyanın en ünlü firmalarına kafa tutabilecek düzeyde araçlar geliştirmeye başladı. Bunun son örneği ise Lucid Air elektrikli spor otomobil oldu.

lucid air otomobil
Performansa geçmeden hemen önce tasarımdan bahsetmek istiyorum. Açıkçası görür görmek “bir elektrikli otomobil bu kadar mı yakışıklı olur yahu ?” demiştim kendi kendime. Kısa LED farların karizması, gri rengin gücü ve açılabilir cam tavan farklı bir hava katmış. Lucid‘in ilk elektrikli otomobili Air’da biri önde ve biri de arkada olmak üzere iki adet elektrik motoru yer alıyor.

Araç 100 kWh ve 130 kWh’lık batarya seçenekleri ile satışa çıkartılacak. 0 kilometreden 100 kilometreye ise sadece 2.5 saniyede çıkıyor. Zira aracın 1000 beygir güce sahip olduğunu yukarıda belirtmiştim.

Aracın ön panelinde dikkatimizi çeken bir detay daha var. Geniş ağızlı kaput aracın Sedan tipini bağırsa da, tasarım 2017 Chevrolet Camaro’ya benzemiyor değil hani. Arka panelde de yine aynı şekilde tek parça LED ışıklandırmalar kullanılıyor.

lucid air otomobil 009
Aracın iç dizaynı da dış dizaynı kadar yakışıklı olmuş diyebilirim. Ön ve arka tarafta yer alan yolcu koltukları bir konsol ile ayrıldığı gibi, arka tarafta oturan yolcular için de ekran koymayı unutmamış.

Lucid Air‘ın en donanımlı versiyonunun piyasa satış fiyatı 160 bin dolar civarında olacak. Ancak bu fiyat sadece ilk 250 otomobil siparişi için geçerli. Sonrasında satın almak isterseniz 25 bin dolar ön ödeme yapması gerekecek. Ocak ayında gerçekleşecek olan CES 2017 fuarında otomobil ziyaretçilerini bekliyor olacak.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler