Cuma, Mart 29, 2024

1000 Çekirdekli İşlemci Üretildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika’lı Bilim Adamları Universty of California‘da KiloCore adı verilen programlanabilir ve toplamda 1.000 adet işlemciden oluşan yonga seti üretti. Dünyada ilk kez geliştirilen 1.000 çekirdekli işlemcinin detayları ve teknik özellikleri haberimizde.

1.000 Çekirdekli İşlemci KiloCore

Dünyada eşi benzeri bulunayan işlemcinin üretimi yaklaşık olarak 3 yıl sürdüğü gibi, ekibin başında bulunan Prof. Bevan Baas tarafından yapılan açıklamaya göre “şimdiye kadar üretilmiş olan en yüksek saat hızına sahip” işlemci olduğunu belirtti.

KiloCore adı verilen işlemcinin, IBM‘in 32 nm CMOS teknolojisini kullandığı gibi, günümüzde kullanılan dizüstü bilgisayarlardan 180 adetin birleşiminden oluştuğu söyleniyor. Harcadığı enerji ise 0,7 Watt olduğu için bir adet AA pil ile çalıştırılabilen mükemmel tasarım diyebiliriz.

KiloCore
Bu İşlemci İle Neler Yapılabilir ?

Amerika’lı Bilim Adamları ve Profesörler tarafından üretilen 1.000 çekirdekli işlemci KiloCore ile saniyede 1,78 trilyon işlem yapılabildiği gibi, aynı anda 100 GB‘lık 500 adet dosyayı saniyeler içerisinde taşıyabilirsiniz. Ayrıca video işleme, şifreleme ve büyük verileri farklı türde değiştirmek için tasarlanmış durumda. Bu devasa işlemci piyasada satılmayacağı gibi, sadece bilimsel çalışmalarda kullanılacağı belirtiliyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler