Çarşamba, Mayıs 1, 2024

120km/s den Sonra Titreme Sorunu Nedenleri ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yaygın olarak bir çok araç sahibinin yaşadığı bir durumun nedenlerini ve olası sorun tespitini yapmanıza yardımcı olacak tavsiyelerde bulunacağım. Otomobilimizde 120km/s hıza veya daha üstüne çıktığımızda oluşan titreme sorunu bir çok kullanıcının başına gelebilecek normal bir durum sayılabilir.

Araç Neden Titreme Yapar?

Günümüzde her ne kadar araçlar teknolojik anlamda gelişmiş olsa da halen geçmişten bugüne kadar bir çok sorunu el ile veya dinleme durumu ile tespit etmek zorunda kalabiliyoruz. Büyük kentlerde yaşayanlar genellikle sıkışık trafikte fazla kaldığından dolayı 120km/s hızın üstüne pek çıkamamakla birlikte sorun yaşandığını fark etmekte geç kalınabiliyor.

Araçlarda titreme sorunu mekanik aksamda zamanla aşınan veya yıpranan bağlantı elemanları yüzünden oluşmakta. Nedenleri arasında bozuk yollar ani fren ve lastiğin ömrünün azalması gibi durumlar neden olabilmektedir.

120km/s den Sonra Titreme

1 – Rot Balans Ayrı

Düz yolda titreme ve sağa-sola çekme şikayetini yaşadığınızda ilk olarak aklınıza gelmesi gereken kısım rot ve balans ayarının bozulmuş olmasıdır. Genellikle servisler ve ustalar ilk olarak rot ve balans ayarına baktırmanızı önermektedir.

2- Fren Diski

Yıpranmış bir fren diski aracınızın yüksek hızlara çıktığında sağa sola çekme yaptırmaz fakat titreme yapabilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir kısımdır. Eğer satın aldığınız araç ikinci el ise almadan önce yapılan ekspertiz firmaları genellikle size bitik olduğunu söylemekten ziyade raporuna aşınmış ibaresi ekleyip sorumluğunu almamaktadır.

Titreme Rot-Balans İse yapılması gerekenler

120km/s hızın üstüne çıktığınızda bir titreme şikayetiniz var ise öncelikle sorunun bundan dolayı olduğunu öğrenmeniz gerekmekte. Yetkili servislere veya özel servislere gitmeden önce Semtinizdeki Lastikçiler bu konuda size yardımcı olacaktır. Çünkü yetkili ve özel servisler sizi bu konuda yanlış yönlendirebilir.

Bir çok lastikçi standart olarak Rot-balans ayarı yapmakta ( tabi yine de dükkanların tabelasında yazanlara göre bakın) lastik bayisine gidip şikayetinizi anlattığınızda rot ve balans ayarınızı kontrol edecektir.  Ayrıca eğer fren diski aşınmış ise yine bir çok lastikçi bunu size belirtmekte.

2024 Rot-Balans Ayarı Fiyatları

2024 yılında ortalama 800-1000TL arasında rot balans ayarını lastikçiler yapmakta.

Sorun Rot-Balans Değil İse?

Lastikçi kontrol etti ve rot-balans,fren diski gibi elemanlarda sorun göremedi ise yetkili ve özel servislere danışım alt takım kontrolü yaptırmanız gerekmekte.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler