Çarşamba, Nisan 24, 2024

2017 Chevrolet Camaro Fifty 50. Yıla Özel Üretildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Chevrolet‘in Camaro efsanesini hepimiz uzun yıllardır biliyoruz ve takip ediyoruz. Aslında oyunlardan daha yakın tanıyoruz diyebilirim. Şimdi de Camaro 50 yaşına girdiği için yeni bir özel seri hazırlandı. Bu seri eski efsaneler ile birlikte bir araya getirilerek Camaro severlere de görsel bir şölen oldu.

“Camaro Bir Efsanedir”

Amerikan otomobil sanayisinde Muscle Car olarak adlandırılan performans araçları, model ve yıl gözetmeden ilgi görmeye devam ediyor. Bu sektörün ise en büyük temsilcilerinden birisi olan Ford Mustang ve Chevrolet Camaro’dur hiç şüphesiz. Geçen senelerde rekabet bu ikili arasında hat safhalara ulaşmış, ardından AMC gibi üreticiler de araya girmişti. Şimdi ise Camaro efsanesi 50 yaşını doldurarak karşımıza mükemmel bir seri ile çıktı.

Camaro ile ilk olarak 1967 yılında tanıştık. Tabii ki o zamanlar bir çoğumuz bu hayatta yoktu bile. İlk model çıktıktan hemen sonra kendisine has bir kitle oluşturmayı başaran Chevrolet, geleceğe aslında bir mesaj bırakmıştı. İlk model 7.0 litrelik 8 silindirli motor ile gelmişti.

chevrolet-camaro-fifty-2017-001-11
Ardından ikinci dalga 1970 yılında gelerek serinin yeni jenarasyonu olarak karşımıza çıktı. Bu seride SS paketi ile birlikte 300 beygirlik V8 motor Camaro severleri adeta büyülemişti. Toplamda 396 adet üretilen bu seride Z/28 modeli adı altında 360 beygirlik güçkendirilmiş motor seçeneği de vardı.

Aradan tam 22 yıl geçtikten sonra 1992 yılında yeni Chevrolet Camaro göz önüne serildi. Üçüncü jenerasyon olan bu model keskin hatlar ve tasarım çizgileri ile adeta kendisine aşık bırakıyordu. Araçta 4 ileri otomatik şanzıman ilk kez kullanılırken, 5.0 litrelik motor ile 25.yıla özel sunulmuştu.

chevrolet-camaro-fifty-2017-001-13
Çok geçmedi, hemen bir yıl sonra 1993 yılında Chevrolet Camaro tekrar karaya vurdu. Bu seride ise F-Body platformu üzerine inşa edilmiş mükemmel bir dizayn görüyorduk. Ayrıca Anti-Lock fren sistemi standart haline gelirken, 330 beygirlik sınırlı üretim motor ile yıldızı parlamıştı.

Geldik milenyum serilerine.. 2010 yılında yeni Camaro karşımıza bu kez Transformers filmi ile çıkmıştı. Filmde Bumblebee karakteri üzerinde kullanılan Camaro‘nun tasarımı çok beğenilmişti. Araçta 8 silindirli 6.2 hacimli 580 beygirlik bir canavar yatıyordu.

Ve Şimdi..

Chevrolet Camaro efsanesi tam 50 yaşına girdi ve özel bir seri ile yine bizleri şaşırttı. 50. yıla özel olarak tasarlanan Camaro Fifty, geçmişten günümüze gelen en son noktayı temsil ettiği gibi, yine kendisine aşık bırakmayı başardı. Camaro Fifty‘de 455 beygir güç üreten 6.8 litrelik 8 silindirli psikopat bir motor görev yapıyor. Aracın gücünden ziyade motor sesi bile kendisine aşık bırakmaya yetiyor diyebilirim.

camaro-fifty-4

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler