Çarşamba, Nisan 17, 2024

2018’de Alınabilecek En İyi Mouse Modelleri!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni bir mouse mu arıyorsunuz? Gelin 2018 yılında alınabilecek en iyi mouse‘lara hep birlikte göz atalım…

Gün geçtikçe oyuncu ekipmanlarının kullanımı yaygınlaşıyor. Bilgisayar başına oturan oyuncular artık oyunlarda daha iyi performans veren ekipmanlar arıyor. Bu ekipmanların başında ise mouse’lar geliyor.

Oyundaki el hareketlerinizi ekrana yansıtan mouse’lar birçok türe ayrılıyor. Oyunlarda da en önemli ekipman diyebiliriz. Gelin 2018 yılında alınabilecek en iyi mouse modellerini detaylarıyla birlikte inceleyelim.

SteelSeries Rival 110!

Listemizin başına oyuncu ekipmanlarında öncu marka olan SteelSeries‘in, Rival 110 modeli ile başlamak istedik. Rival 110, uygun fiyatı, kaliteli ve sağlam tasarımı ile oyuncuların dikkatini çekiyor.

rival 110

Uygun fiyatıyla bu yıl oldukça satılan bir model olan Rival 110, tam anlamıyla oyunculara hitap ediyor. Rival 100’den farkı ise DPI konusunda meydana geliyor. Rival 100, 4000 DPI’a kadar hassasiyet sunarken, Rival 110 tam 7200 DPI‘a kadar hassasiyet sunuyor. Fiyatı ise 200 TL civarında seyrediyor.

Logitech G402!

2018 yılının en çok satan modellerinden olan Logitech G402, biraz daha üst düzey bir performans sunuyor. 1ms tepkime süresi, 8 adet programlanabilir tuşu ve 32 bit ARM işlemcisi ile oyun performansı sunan G402 tasarımı ile göz dolduruyor.

g402

Şık ve ergonomik tasarımı oyuncu görünümünü yansıtırken, özellikleride oyuncu gereksinimlerini taşıyor. Fiyatı ise 300 TL civarında seyrediyor.

Razer Basilisk!

Razer’ın sevilen modeli Basilisk, bu yıl alınabilecek en iyi mouse’lar arasında. Listemizdeki diğer mouse’lara göre daha üst düzey bir model olan Basilisk, 16000 DPI hassasiyet sunuyor. Sade ve ergonomik tasarımı ile göz alan Basilisk, Razer çizgileri ile oyuncuları kendine çekiyor.

basilisk

Yine 8 adet programlanabilir tuş barındıran Basilisk, 16.8 milyon renk seçeneğine sahip RGB aydınlatmayı üzerinde taşıyor. Fiyatı ise 400 TL civarında seyrediyor.

Corsair Dark Core SE RGB!

Corsair‘in çılgın modeli Dark Core SE RGB, ergonomik ve dokulu tasarımı ile oyuncuları kalbinden vuran Dark Core SE, üzerinde 9 adet programlanabilir tuş barındırıyor. Hem kablolu hem kablosuz kullanım sunan Dark Core SE RGB, 16000 DPI hassasiyet sunuyor.

corsair dark core

Üst düzey özellikler taşıyan Dark Core, değişebilir yan paneller taşıyor. Aynı zamanda RGB aydınlatmayada sahip. Fiyatı ise 600 TL civarında.

Roccat Kone Aimo!

Türkiye pazarlarında yeni yeni gördüğümüz Roccat, son derece kaliteli ve üst düzey cihazlar üretiyor. Bunların en bilinenlerinden olan Kone Aimo, tam anlamıyla oyunculara hitap ediyor. 1ms tepkime süresi ile hızı sunan Kone Aimo, 12000 DPI‘a kadar hassasiyet sunuyor.

roccat kone aimo

Şık ve ergonomik tasarımı ile göz dolduran Kone Aimo, kendine ait programada sahip. Fiyatı ise 320 TL civarında.

Cooler Master MasterMouse Pro L!

Cooler Master‘ın giriş seviyesi oyuncu mouse‘u MasterMouse Pro L, uygun fiyatı ile düşük bütçelere hitap ediyor. Fiyatına rağmen 12000 DPI hassasiyet sunan MasterMouse Pro L, RGB aydınlatmaya sahip

mastermouse cm

Kendine ait yazılımı bulunan MasterMouse Pro L, sade tasarımı ve 8 adet programlanabilir tuşu ile dikkat çekiyor. Fiyatı ise 150-180 TL arasında seyrediyor.

SteelSeries Rival 600!

Yine üst düzey performans sunan modellerden birisi olan Rival 600, mükemmel tasarımı ile oyuncuları kendine çekiyor. RGB aydınlatması ve 12000 DPI hassasiyeti ile oyunculara hitap eden Rival 600, fare ağırlığını değiştirmenizede olanak sağlıyor.

rival600

E-spor için özelleştirilmiş sensörleri ile oyunlarda en yüksek perfomansı sunan Rival 600, üzerinde birçok dokulu malzeme taşıyor. Fiyatı ise 420 TL civarında seyrediyor.

Logitech G300S!

Uzun zamandır varolan mouse’lardan birisi olan G300S hala en çok tercih edilen modeller arasında. Küçük elli kullanıcıların tercih ettiği cihaz, 9 adet programlanabilir tuşa sahip. Aynı zamanda 7 adet renk seçeneğine sahip.

g300s

1ms tepkime süresi, kendine ait yazılımı ve uygun fiyatı ile dikkat çeken G300S oyuncuların en çok kullandığı mouse modeli. Fiyatı ise 110-130 TL arasında seyrediyor.

Zowie EC2-A!

BenQ tarafından oyun için üretilen Zowie EC2-A, sade dizaynı ile dikkat çekiyor. Yan kısmında 2 adet tuş barındıran Zowie EC2-A listedeki diğer modellere göre daha az özellik sunuyor. 3200 DPI hassasiyet sunan EC2-A, yine küçük-orta elli kullanıcılara hitap ediyor.

zowie

Üzerinde 5 adet tuş barındıran EC2-A, mat bir yüzeye sahip. Fiyatı ise 300 TL civarında.

Asus ROG Strix Impact!

Asus‘un giriş seviyesi modeli Rog Strix Impact, giriş seviyesinde olmasına rağmen üstün özellikler sunuyor. 50 Milyon tıklama ömrüne sahip olan Strix Impact, üzerinde RGB aydınlatma taşıyor. Aynı zamanda kendine ait yazılımıda mevcut.

asus impact

Birbirinden bağımsız sağ ve sol tuşlara sahip olan mouse, daha hızlı tıklama sunuyor. 5000 DPI hassasiyet sunan Rog Strix Impact, tam anlamıyla oyunculara hitap ediyor. Fiyatı ise 200 TL civarında seyrediyor.

Razer Naga HEX V2!

Razer‘ın üst modellerinden olan Naga HEX V2, üzerinde tam 14 adet programlanabilir tuş barındırıyor. 16000 DPI hassasiyet sunan Naga HEX V2, üzerinde 16.8 milyon renk seçeneğine sahip RGB aydınlatma barındırıyor.

naga hex v2

MMORPG oyunlarını hedefleyen Naga HEX V2, tasarımı ile oyuncuların kalbinde taht kuruyor. Fiyatı ile 370-400 TL arasında seyrediyor.

Rampage Shine SMX-R15!

Uygun fiyatlı ve üstün özelliklere sahip bir mouse arıyorsanız Shine SMX-R15 tam size göre. RGB aydınlatması ile oyuncu görünümünü tamamlayan Shine, üzerinde 10 adet programlanabilir tuş barındırıyor.

rampage 2

10000 DPI hassasiyete sahip olan Rampage Shine, kendine ait yazılıma sahip. Fiyatı ise 120-160 TL arasında seyrediyor.

Asus ROG Pugio Aura!

Yine Asus‘un üst düzey modeli Pugio Aura, 7200 DPI hassasiyet sunuyor. 50 milyon tıklama ömrüne sahip Pugio Aura, hem sağ hemde sol ele uygun şekilde tasarlandı. RGB aydınlatmaya sahip Pugio Aura, tıklama direncini değiştirmenize olanak sağlıyor.

asus mouse

Kendine ait yazılıma sahip Pugio Aura, yan kısmında 2 adet ayalaranabilir tuş barındırıyor. Fiyatı ise 470-500 TL arasında seyrediyor.

Logitech G903!

Piyasanın en pahalı modellerinden birisi olan G903, Logitech‘in en gelişmiş modellerinden biri. E-spor‘a özel olarak üretlien G903, 1ms tepkime süresine sahip. 12000 DPI hassasiyet sunan G903, hafif ve ergonomik bir tasarıma sahip.

g903

Hem kablolu hem kablosuz kullanım seçeneği sunan G903, üzerinde 11 adet programlanabilir tuş barındırıyor. RGB aydınlatmaya sahip G903, ağırlığını manuel olarak değiştirmenize olanak sağlıyor. Fiyatı ise 1.000 TL civarında.

Rampage SMX-R10 ORION!

Listemizin sonuna uygun fiyatlı ve mükemmel tasarımlı bir modeli ekledik. Rampage SMX-R10 Orion, metalik mavi-mor renkli tasarımı ile oldukça dikkat çekiyor. 4000 DPI hassasiyete sahip Orion, 6 farklı ışık seçeneği sunuyor.

rampage 1

Kendine ait yazılımı bulunan Orion, mükemmel tasarımı ile dikkat çekiyor. Fiyatı ise 100-120 TL arasında seyrediyor.

Bu yazımızda sizlere 2018 yılında alınabilecek en iyi mouse’ları listeledik. Siz hangi modeli tercih ediyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler