Cuma, Nisan 26, 2024

Lenovo Legion Y530 Laptopta GTX 1160 Ekran Kartı Kullanıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lenovo yeni geliştirmiş olduğu Legion Y530 dizüstü bilgisayarını çok yakında piyasaya sürecek. Ancak bir farklılık ile.. İçerisinde NVIDIA‘nın yeni GTX 1160 ekran kartı bulunuyor. Dizüstü bilgisayar piyasasının ilk yeni ekran kartlı modeli olarak karşımıza çıkan bu detay, piyasanın nabzını yoklayacak.

GTX 1160 Ekran Kartlı Lenovo Legion Y530

Her ne kadar masaüstü bilgisayar kullanıyor olsam da, ülkemizde pek çok kullanıcı laptop tercih ediyor. Hem pratik, hem de taşınabilirliği bu konuda ön plana çıkarken, bir de içerisine dahil edilen yeni ekran kartları insanları cezbetmiyor değil. Misal biz hala masaüstü yeni ekran kartı modellerin ne zaman geleceği konusunda her gün araştırma yaparken, Lenovo çoktan laptoplarına dahil etmiş bile.

Not: Şuanda Lenovo’nun hali hazırda Legion Y530 modelinde GTX 1050 ve 1050 Ti ekran kartı bulunuyor. Yeni geliştirilen modeller için konuştuğumuzun altını çizelim.

lenovo legion y530 laptop 003

Şuanda kesin olmamak ile birlikte ekran kartı modeli GTX 1160 olarak nitelendiriliyor. Yani bu GTX 2060‘da olabilir. İsim konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Fakat GPU olarak laptopta NVIDIA‘nın yeni ekran kartı olduğu kesin. Ancak 3 GB modelinden bahsediyoruz. Laptop’ın diğer teknik özellikleri ise şu şekilde;

  • İşlemci: i7 8750H
  • Ekran: 144 Hz IPS
  • RAM: 16 GB DDR4 2666 MHz
  • SSD: 256 GB NVMe
  • HDD: 2 TB
  • Ağırlık: 2.3 KG

lenovo legion y530 laptop

Yeni NVIDIA Ekran Kartı Serisi Ne Zaman Çıkacak?

Size net bir tarih vermeyi çok isterdim. Fakat şuan için mümkün değil. Peki bu gelmeyecek anlamına mı geliyor? Tabii ki hayır. Şuanda NVIDIA yeni ekran kartları için partner firmalar ile de görüşmeye devam ettiği gibi, isminin ne olacağı konusunda da gelişmeler yakından takip ediliyor.

Şuan ki muhtemel verilere göre 20 Ağustos tarihinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. En çok merak edilen nokta ise, NVIDIA bu sene referans tasarımı değiştirecek mi? Şahsi fikrim değişeceği yönünde. Zira rakamlar, veriler ve teknik özellikler artık değişiyor. Tasarımın da yavaştan değişmesi gerektiği kanaatindeyim.

lenovo legion y530 laptop 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Eğer gerçekten gtx1160 (veya yeni ismi her ne olursa ) ile sürülecekse 1 ay daha bekleyeyim ama bu haberi bu site dışında bi yerde hiç görmedim..
    Acaba gtx1160 ile çıkarsa fiyatı aşırı pahalı olur mu ? 7k yı geçer mi

    • Merhaba,

      Yurt dışı kaynaklarda pek çok web sitesi yayınladı. Türkiye’de ilkleri yayınladığımız için görmemeniz normal 🙂 7K’yı geçecektir yüksek ihtimal ile..

  2. Taner bey doların ozaman 5 tl olduğunu varsayarsak gtx1160 veya 2060 (model adı ne olacak ise) 1400 dolar olduğunu baktığınız yabancı kaynaklardan atabilir misiniz

  3. Cidden bu haberi türkçe yapan başka bi site daha yok
    2 sorum var .
    1-Gtx1050ti olan modeli türkiyede ne zaman olur ?
    2-olur da gtx1160 20 ağustostta tanıtılırsa y530′ da tahminen ne zaman olur ? Sizce bekleyelim mi ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler