Cumartesi, Temmuz 27, 2024

2023 Peugeot 2008 Tanıtıldı! Özellikleri ve Değişiklikler

Paylaş

silkroad gaminggentr

B segment otomobiller içerisinde iyi bir yere sahip olan 2008, sonunda yenilendi. Yeni seri 2023 Peugeot 2008 için resmi tanıtım geldi. Yeni nesilde genel bir kasa değişikliği olmasa da seri makyaj çalışmasından geçerek karşımıza çıkıyor. Söz konusu modelde nasıl özellikler var ve neler değişti bir bakalım.

2023 Peugeot 2008 ile Değişen Özellikler ve Yeni Yapı

Yeni modelde yapılan makyaj çalışması ilk olarak aracın ön kısmında kendisini gösteriyor. Burada geniş ızgara alanında yeni Peugeot logosu kullanılırken, farların hemen altındaki aslan dişi yapısı ise aslan pençesi tasarımıyla değiştirilmiş.

Burada “üç pençe” tasarımı olarak adlandırılan tasarımla sunulmuş aydınlatma takımları var. Yeni yüz ile beraber ön yüz biraz daha sert bir görüntü sunuyor diyebiliriz.

2023 Peugeot 2008

Yine arka kısımda da benzer bir değişim olduğunu görüyoruz. Stop lambaları arka kısımda da yatay bir şekilde üç pençe tasarımına geçiş yapmış. Genel anlamda stopların biraz daha inceldiğini de söylemek lazım.

Hem önde hem de arkada tamamen LED aydınlatmalarla beraber gelen yeni 2023 Peugeot 2008, jant opsiyonlarını da genişletiyor. Seride 16 inç ve 18 inç jant seçenekleri karşımıza çıkıyor.

2023 Peugeot 2008

Makyaj operasyonunda renk seçenekleri de arttırılan araç için artık siyah yan aynalar seçeneği de mevcut.

Dış kısımda yapılan değişikliklere ek olarak iç kısımda da bazı dokunuşlar var. İç kısımda en büyük dokunuş, 10 inç büyüklüğünde yeni nesil ekran diyebiliriz. Tüm versiyonlarda artık 10 inç multimedya ekranı standart olarak gelecek.

Allure ve GT versiyonlarında ise ek olarak yeni nesil bir dijital gösterge alanı göreceğiz. Dijital gösterge alanı GT versiyonunda daha donanımlı olarak karşımıza çıkacak. 3D efektler ve çok daha fazlasının kullanıldığını göreceğiz. Giriş modelde kullanılan dijital gösterge paneli ise yerini koruyacak.

2023 Peugeot 2008

Motor Kısmında Değişim Var mı?

Standart versiyonlar için motor kısmında bir değişim söz konusu değil. Burada elektrikli versiyonda bir değişim var. E-2008 versiyonunda yer alan elektrikli motorda 158 beygirlik güç değeri karşımıza çıkıyor.

Bir tık gücü arttırılmış olan yeni elektrikli motor için batarya kısmında da değişikliğe gidilmiş. Aracın bataryası 54kWh değerinde ve daha yüksek menzil değerleri sunuluyor. 406 km seviyesine kadar menzil yükseliyor.

Bunun dışında yeni 2023 Peugeot 2008 modeli için dikkat çeken bir ek değişim söz konusu değil. Makyajlanan araçların ne zaman satışa başlayacağı konusunda da çok net bir bilgi yok. Sadece belirtilen yaz ayları içerisinde yeni modelleri göreceğimiz. Fakat fiyatı en olacak ya da ülkemizde stok durumları ne olacak gibi bilgiler net değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler