Cumartesi, Temmuz 27, 2024

2024 Renault Clio Tanıtıldı! Sportif Dokunuşlar Dikkat Çekiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’de, fiyat avantajı nedeniyle en çok tercih edilen otomobillerden biri konumuna gelen Clio, sonunda yeni nesli ile karşımıza çıktı. 2024 Renault Clio tüm özellikleri ile tanıtıldı. Biraz daha sportif bir görüntü sunmasının yanında, teknik açıdan da tatmin edici olan araç ülkemizde de boy gösterecek seri olacak. Peki yeni seride nasıl özelliklerden söz ediyoruz? Fiyat konusunda detaylar belli oldu mu?

2024 Renault Clio Teknik Özellikleri ve Tasarımı Nasıl?

Bu model için makyajlı kasa karşımıza çıktı yorumunu yapabiliriz. Kasada tamamen bir değişiklik yapılmaktansa, makyajlama çalışması yapılmış diyebiliriz. Yeni Clio, makyajlı kasası sayesinde daha sportif bir havaya bürünmüş.

Ön kısımda Renault logosu, yenilenen logo ile değiştirilmiş. Izgara kısmı da logo ile beraber değiştirilmiş ve biraz daha küçük bir hale getirilmiş. Aracın far takımının da komple değiştirildiğini söylemek lazım.

2024 Renault Clio

Çok daha ince gündüz farlarının dışında, aşağı kadar uzanan bumerang tasarım gündüz LED’leri var ve bu da araca daha sportif bir görüntü kazandırmayı başarmış durumda. Aracın önüne değil de arkasına baktığımız zaman ise biraz daha tanıdık bir yüz ile karşılaşıyoruz. Bagaj kapağı kısmında yenilenen logo yer alırken, bunun hemen alt bölümünde ise yine Clio yazısı karşımıza çıkmakta.

2024 Renault Clio

Alt tampon kısmında versiyonlara göre değişen seçeneklerin olduğunu da görüyoruz. Esprit Alpine ve Techno modellerinde arka difüzör tasarımında biraz daha farklı bir yapı var. Yine bu versiyonlara göre ufak tefek tasarım farkları da karşımıza çıkmıyor değil.

Tüm versiyonlarda ise jant seçeneği olarak 17 inç seçeneğini görüyoruz. Toplamda 5 farklı desen seçiminin sunulduğunu da ekleyelim.

2024 Renault Clio

İç Tasarım için Detaylar

İç tasarımda çok büyük farklar söz konusu değil. Markanın burada TEP adı verilmiş özel bir malzeme kullanmaya başladığını görüyoruz. Biraz daha sportif koltuklar ve koltuk kısmında daha geniş yan destekler karşımıza çıkarken, genel konsol dizilimi değişmiyor.

2024 Renault Clio ile beraber 10 inç ya da 7 inç dijital gösterge paneli seçenekleri sunuluyor. Dokunmatik multimedya ekranı ise seçilen pakete göre 7 inç ile 9.3 inç arasında değişim gösteriyor. Yenilenmiş olan multimedya sisteminde yine Android Auto ve Apple CarPlay desteği sunulmuş durumda.

Adaptif hız sabitleyici, 2. seviye yarı otonom sürüş gibi artılarla beraber 20 farklı sürüş asistanı da 2024 Renault Clio ile beraber geliyor.

2024 Renault Clio

Motor Seçenekleri Neler?

Motor seçenekleri konusunda yine geniş bir aralık var. İlk motor seçeneği 1.0 litrelik 65 beygirlik 3 silindirli motor seçeneği. İkinci seçenek ise 90 beygirlik 1.0 litrelik 3 silindirli turbo motor.

Üst seviye olan modelde ise 1.6 litrelik 4 silindir içten yanmalı motor ve 2 elektrikli motordan oluşan hibrit kombini var. Full hibrit 145 olarak geçen serinin 145 beygirlik güce ulaştığını göreceğiz.

2024 Renault Clio

Fiyatı ve Çıkış Tarihi

2024 Renault Clio için henüz çıkış tarihi ve fiyat açıklaması da gelmedi. Ülkemizde de satılmasını beklediğimiz model muhtemelen kısa süre sonra fiyat konusunda da netlik kazanacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler