Cumartesi, Temmuz 27, 2024

2024 Volkswagen Tiguan Yeni Yüzü ile Duyuruldu! Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Volkswagen markasının iddialı SUV modeli Tiguan serisi yenilendi. Uzun süredir aynı nesil ile devam eden seri, sonunda bir nesil atlamış oldu. 2024 Volkswagen Tiguan adıyla duyurulan yeni modelin hem tasarımsal anlamda hem de teknik açıdan yenilikleri dikkat çekici.

Üçüncü nesil olarak gelen yeni modelin, eski nesil ile aralarında çok büyük bir farklılık olmadığını da söylemek lazım. Gelin daha detaylı olarak seriyi inceleyelim.

2024 Volkswagen Tiguan Tasarımı ve Teknik Detayları

MQB platformu üzerinden yükselen otomobilin ön ızgara tasarımı bir hayli tanıdık. Serinin ön kısımda logonun öne çıktığı, gündüz farlarının kendisini gösterdiği bir tasarım yapısı var. Hemen alt kısımda ise geniş bir havalandırma açıklığı bulunmakta.

Bu kısımda yer gri renk şerit net olarak kendisini gösteriyor. Kaput kısmında hafif kaslı çizgilerin yer alması da aracın, daha sert bir görüntü elde edilmesini sağlamış durumda.

Arka kısma geçtiğimiz zaman ise daha önceki serilerde de karşımıza çıkan tam boy LED tasarımının bizi karşıladığını görüyoruz. Burada kullanılan stop lambalarının T-Roc gibi serilerde de karşımıza çıktığını görmüştük.

2024 Volkswagen Tiguan

İç Kısımda Neler Var?

Gelelim aracın iç kısmında neler sunulduğu bölümüne. Burada ekranların öne çıktığı bir tasarım yapısı bizi karşılıyor. Tam orta bölümde yer alan 15 inçlik multimedya ekranı bizi karşılarken, burada 10,25 inçlik gösterge ekranı da iç kısmı tamamlayıcı olarak kendisini gösteriyor.

2024 Volkswagen Tiguan

Alt kısma geçtiğiniz zaman ise burada da sürüş modları gibi özellikleri ayarlayabileceğiniz bir kontrol düğmesi yer alıyor. Yuvarlak düğmenin etrafında kullanılan aydınlatmayla beraber çok şık durduğunu da eklemiş olalım.

2024 Volkswagen Tiguan

Motor Konusunda Hangi Seçenekler Var?

2024 Volkswagen Tiguan motor seçenekleri konusunda da bir hayli zengin olacak. Benzin, dizel, hafif hibrit ve şarj edilebilir hibrit seçenekleri karşımıza çıkacak.  Benzinli  motor kısmında 262 beygir ve 201 beygir güç sunan 4 silindir turboşarj motorlar karşımıza çıkacak.

2024 Volkswagen Tiguan

Dizel motorlar kısmında ise 190 beygirlik ve 148 beygirlik iki aynı turbo dizel motor seçeneği olacak. Şarj edilebilir hibrit seçeneğinde 19,7 kW değerinde bir batarya ve 268 beygir ile 201 beygir arasında değişen güç değerleri göreceğiz. Bu motorlarda elektrikli sürüş modunda 100 km kadar bir menzil değeri sunulacak.

2024 Volkswagen Tiguan

2024 Volkswagen Tiguan Türkiye Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Henüz 2024 Volkswagen Tiguan için fiyat açıklanmadı. Fakat lansmandan sonra araç için çıkış tarihi iddiaları ortaya çıktı. Buna göre seri Nisan 2024 itibariyle Türkiye’deki yerini alacak. İlk etapta benzinli ve 2.0 TDi dizel motor seçeneklerinin satışa çıkması bekleniyor. Hibrit modeller için de satışların ne zaman yapılacağı net değil.

2024 Volkswagen Tiguan

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler