Pazartesi, Mayıs 6, 2024

2025 Volkswagen Golf GTI Ortaya Çıktı! Araçtan İlk Görseller

Paylaş

silkroad gaminggentr

Artık bir efsane haline gelen Golf GTI, önümüzdeki sene yeni bir modelle güncellenecek. Güzel bir makyaj çalışmasından çıkması beklenen 2025 Volkswagen Golf GTI için ilk bilgiler de gelmeye başladı. CES 2024 kapsamında aracın ilk görselleri de yayınlandı.

Görsellerin büyük bir kısmında özel bir kamuflaj kullanıldığı için aracın tasarımının detayları net olarak gözükmüyor ama yine de yeni görseller birçok gizemi ortadan kaldırıyor.

2025 Volkswagen Golf GTI Nasıl Bir Araç Olacak?

Yayınlanan ilk görsellere göre yeni seri bilindik GTI tasarım dilini yansıtacak. Detayları göremiyoruz ama açık olan farlar ve alt havalandırma alanına baktığımız zaman, ön takımda da çok büyük bir değişim olmayacağını anlıyoruz.

İddia edilenin aksine yine 5 kapılı bir araç olarak sunulacak 2025 Volkswagen Golf GTI, biraz daha uzun bir arka alana sahip olacak ve haliyle daha geniş bir iç mekan alanı da sunulabilecek.

Dış tasarımda gördüğümüz detaylar bir yana aracın konsol tasarımının da sunulduğunu belirtelim. İç kısımdaki tasarım net çünkü iç kısım için yayınlanan görsellerde herhangi bir kamuflaj yok.

2025 Volkswagen Golf GTI

Görsellere baktığımız zaman iç kısımda yine merkezde multimedya ekranının öne çıkacağını görüyoruz. Geniş multimedya ekranı biraz daha sürücüye dönük bir şekilde konumlandırılacak. Bunun yanında sürücü kısmında ise tamamen dijital bir ekranın kullanıldığını göreceğiz.

Kırmızı ve siyah çizgilerin öne çıktığı iç tasarım yapısında özel bir direksiyon tasarımının kullanılacağını da belirtelim. Bu konuda marka ile sürücüler arasında da önemli bir fikir ayrılığı vardı.

2025 Volkswagen Golf GTI

Sürücüler, GTI serisinde yer alan dokunmatik tuşlu direksiyon yapısı yerine fiziksel tuşların yer aldığı direksiyonların kullanılması gerektiğini savunuyordu. 2025 Volkswagen Golf GTI serisinde marka sürücüleri dinleyecek. Bu modelde kullanılan özel direksiyon tasarımın herhangi bir dokunmatik butona yer verilmediğini görüyoruz. Bunun yerine fiziksel tuşların kullanımı devam edecek.

Yine direksiyonda da kırmızı dikişler öne çıkacak. Bir yandan yeni tasarımda eskiye dönüş yapıldığını görmüş olacağız. Henüz aracın sunacağı teknolojiler ve sahip olacağı motor seçenekleri gibi detaylar belli değil.

Bu detaylar için de yıl içerisinde açıklamalar gelecektir diye umut ediyoruz. Zira özellikle teknolojiler konusunda beklentiler yüksek. Diğer yeni Volkswagen grubu araçlarında olduğu gibi bu modelde de ChatGPT entegrasyonu gibi önemli adımlar atılmış olacak. Artık tüm bunlar için yeni açıklamaları bekleyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler