Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Yeni Togg Sedan Görücüye Çıktı! İşte Togg T10F

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yerli ve milli otomobil ailesi genişliyor. Geçtiğimiz yıl satışa çıkan T10X modelinden sonra, şimdi de merakla beklenen sedan serisinin örtüsü kalktı. Daha önce konsept olarak duyurulmuş olan sedan modeli ilk kez seri üretim versiyonuyla görmüş olduk. Togg T10F olarak isimlendirilen seri için detaylara bakalım.

Fastback Togg T10F Nasıl Bir Tasarımla Geliyor?

Aracın tasarımına baktığımız zaman, konsept versiyonla seri üretim versiyonu arasında ciddi bir fark olduğunu görüyoruz. Araç büyük ölçüde değiştirilmiş durumda. Aslında bu model için tam olarak sedan da diyemiyoruz. Zira seri tavan kısmı eğimli fastback modellerine dahil edildi.

Ön kısımda daha dar bir panjur alanı var. Elektrikli bir model olması nedeniyle burada açık bir ızgara kullanılmaması normal. Panjur tasarımı sanki biraz Skoda modellerini andırıyor.

Togg T10F

Bunun dışında far kısmında ise ince LED’lerin kullanıldığı şık bir aydınlatma takımına yer verilmiş durumda. Sert çizgilerin öne çıktığı kaput tasarımını benimseyen Togg T10F, tıpkı T10x modelinde gördüğümüz gibi Bumerang şeklinde aydınlatma takımlarına da sahip olarak gelecek.

Arka kısma doğru ilerlediğimiz de yeni serinin keskin hatların öne çıktığı sade bir tasarımı benimsediğini anlıyoruz. Kameralı mini yan aynalar, yan bölümlerde yer alan derin çizgiler ve gizlenmemiş kapı kolları, aracın tasarım karakterini belirleyen detaylar olmuş.

Togg T10F

Arka tasarımda ise çok sade bir yapı var. Tam boy LED aydınlatma ve T10F logosunun dışında dikkat çekici ekstra bir tasarım dokunuşu göremedik.

İç tasarım konusunda ise çok fazla bir detay yok. Tanıtım sırasında paylaşılan detaylardan yola çıkarsak, yine tam boy bir ekran, bu ekranın hemen alt kısmında ikinci bir ekran ve premium döşemeler karşımıza çıkacak. Togg T10X modelinden çok da bir farkı yok gibi duruyor.

Togg T10F

Togg T10F Teknik Özellikleri Nasıl Olacak?

Araç 3 farklı versiyon ile gelecek. RWD standart versiyonda arkadaş itiş ve standart menzil sunulacak. RWD uzun menzil versiyon yine arkadan itiş ama uzun menzil sunacak.

Son versiyon ise çift motorlu olacak ve 4 tekerden çekiş sunacak. Aracın standart modelinde 160 kW motor yani 218 beygir gücünde bir motor yer alacak. Arkadan itişli giriş versiyonda 350 Nm tork değeri göreceğiz.

Bu modelde 350+ ve 600 km olmak üzere iki ayrı menzil değeri göreceğiz. Çift motorlu versiyonda ise 700 Nm tork değeri bulunacak. Bu modelde 436 beygirlik bir güç göreceğiz. 100 km hızlanma süresi ise 4.6 saniye olacak.

AWD versiyonda 530 km menzil değeri de standart olarak sunulacak.

Bunun dışında araçta yer alan donanım özelliklerini de hemen aşağı sıralayalım.

Donanım Özellikleri için Detaylar 

Standart Versiyon 

  • 7 hava yastığı
  • Trafik algılama sistemi
  • Dur kalk işlevi de olan akıllı adaptif hız sabitleme
  • Akıllı şerit kontrol sistemi
  • Çevre görüş kamerası ve kör nokta uyarı sistemi
  • Sürücü için dikkat asistanı
  • Otomatik park asistanı
  • Ön kısımlarda MacPherson ve arka kısımda tamamen bağımsız süspansiyon
  • Truemore uygulama desteği
  • Üst Modellerde

Standart Versiyona Ek Olarak 

  • Yoğun trafik pilotu özelliği

Togg T10F Fiyatı Belli mi? 

Henüz fiyat konusunda bir açıklama yapılmadı. Araç 2025 yılında satışa çıkacak. Fiyat bilgisi için çok erken diyebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

9 YORUMLAR

  1. Bu bir otomobil değil, akıllı cihaz dediklerine göre ve isinlendirmeyi T10x, T10f vesaire diye yaptıklarına göre muhtemelen İphone’lar gibi bir isimlendirme yapacaklar. Yani mesela T20 serisi çıkınca, T20’nin X, F, S (sedan) vesaire gibi sürümleri olacak. Şimdi çıkanların modelinde geçen “T10” kasa modelleri. T10 kasanın tıpkı telefon modellerinde olduğu gibi X ve F versiyonları var. Yolda görünce Togg Fastback diyeceğiz, başındaki T10 ise model yılını belirten bir kod olacak.

    Tabi bu benim tahminim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler