Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Artık Zorunlu: Araç Plakalarında Karekod Dönemi Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni yıla girer girmez bir dizi yeni düzenlemeyle karşı karşıya kaldık. Otomobil pazarı da bu düzenlemelerden nasibini aldı. Bu alanda son düzenleme de geçtiğimi günlerde ortaya çıktı. Yeni karara göre 1 Ocak 2024 tarihinden sonra yeni plakalarda karekod zorunlu olacak. Plakada karekod uygulamasının nasıl işleyeceği ve sürücülere neler getireceği konusunda detaylar da belli oldu.

Gelin uygulamanın ayrıntılarına ve zorunluluğun kimler için geçerli olacağına daha yakından bakalım.

Plakada Karekod Zorunlu mu?

Plakada karekod uygulaması zorunlu olarak sunuldu. 1 Ocak 2024 tarihinden sonra tescil edilen tüm araçlar için plakalar, karekodlu olarak hazırlanacak.

Sadece yeni araç alımında değil, muayenede plakanın geçmemesi nedeniyle yenilenmesi, kayıp plakanın yeniden çıkarılması gibi durumlarda da yeni plakalar karekodlu olarak verilecek.

Araç sahiplerinin içini rahatlatacak bilgiyi de hemen burada verelim. Mevcut araçlar için plaka değişikliğine gerek yok. Karekodsuz olarak eski plakalarını kullanmaya devam edebileceksiniz.

Plakada karekod uygulaması

Karekodlu Plakanın Özellikleri, Farkları Neler?

Gelelim işin en çok merak edilen kısmına. Karekodlu plakalar ne işe yarayacak? Standart plakalardan farkları neler olacak?

Karekodlu sistem sayesinde plaka bilgileri elektronik kayıt ile tutulmuş olacak. Sahte plakaların önüne geçilmesi ve araçların kontrol ve takibinin eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacak.

Plaka üzerinde yer alan karekod üzerinden, plaka seri numarası, aracın üretim yeri ve üretim tarihi gibi bilgileri de bulabileceğiz. Ayrıca bu sistem kayıt dışılığın önüne geçilmesi konusunda da önemli bir adım olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler