Salı, Nisan 23, 2024

2400 Beygirlik Volvo Iron Knight Dünyanın En Hızlısı Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Volvo‘nun yeni geliştirmiş olduğu FH serisinin canavarı 2400 beygirlik Iron Knigh’ı geçtiğimiz günlerde sizlerle tanıştırmıştık. Bu hız canavarı kamyon olarak nitelense de, yapılan testler sonucunda dünyanın en hızlısı olmayı başararak rekor kırdı.

2400 Beygirlik Demir Yığını

Volvo‘nun adeta bir Iron Man olarak nitelendirdiği yeni FH serisi kamyonu Iron Knight demir yığını olarak bilinse de, profesyonel sürücü Boije Ovebrink‘in ellerinde adeta bir uçak araca dönüştü. Yapılan hız rekoru ile ilk olarak 500 metre denemesini 131,29 km hıza ulaşarak 13,71 saniyede tamamladı. 1000 metre denemesinde ise 169 km hıza ulaşarak 21.29 saniye ile rekor kırdı. Toplamda iki pistte yarışan Iron Knight şuanda dünyanın en hızlı kamyonu ünvanına sahip oldu.

Şimdiye kadar yapılan denemelerde en yüksek hız 276 km/s olarak belirlenirken, bir önceki rekor ise yine sürücü Ovebrink tarafından kullanılan Volvo üretimi yeşil deve aitti. FH serisinin modifiye edilmiş hali olan Iron Knight‘ın yeni performansını hemen aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler