Cuma, Mart 29, 2024

Volvo Tam 2400 Beygire Sahip Kamyonunu Üretti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya genelinde sağlamlığı ile tanıdığımız Volvo, şirket stratejisini şimdi de performans tarafına kaydırıyor. Yeni geliştirmiş olduğu Volvo FH serisini modifiye ederek, dünyanın en hızlı kamyonunu üretme sürecine girdi. Yapılan testlerde ve videoda rekor kırdı.

Tam 2400 Beygirlik Güce Sahip

Iron Knight (Demir Şovalye) adı verilen Volvo üretimi kamyon, FH serisinin modifiye edilmiş  şaheseri. Toplamda 5 ton kapasiteye sahip olan kamyon, tam 2 binbeygir güce sahip durumda. Ayrıca 6 bin Nm Tork üretimi sağlayabiliyor. FH serisi bu kamyonunda I-Shift Dual Clutch şanzıman sistemini kullanıyor ve tamamen modifiyeli parçalardan oluşuyor.

Volvo-irog-knight
Sıvı soğutmaya sahip olan sistemin yanı sıra, turbo beslemeleri, dev hava kanalları ve fiberglas kabin tasarımı aracın önünde gelen özelliklerinden birisidir. Iron Knight adı verilen aracın geliştirilme nedeni ise Volvo tarafından açıklandı: “500 metre ve 1000 metre kategorilerinde dünyanın en hızlı kamyonu ünvanını elde etmek için çalışıyoruz. Rekor denemeleri, ünlü yarış pilotu Boije Ovebrink tarafından 24 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecektir.” denildi.

Yayınlanan rekor deneme videosunu da hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler