Cuma, Nisan 19, 2024

İlk Yerli Metrobüsümüz Akia Yola Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AKIA firması tarafından dünyanın en uzun ve 3 körüklü metrobüsü yola çıktı. Test sürüşlerinin tamamlanmasının ardından toplamda 290 yolcu taşıyabilen yerli üretim metrobüsümüz Bursa’da üretilerek vatandaşların hizmetine sunulacak.

Dünyanın En Uzun Metrobüsü

Bursa’da AKIA firması tarafından ilk kez üretilen dünyanın en uzun metrobüsünün testleri tamamlandı. 25 metre uzunluğa sahip ve 3 körüklü olma özelliğini taşıyan Akia, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte incelemesi gerçekleştirildi.

Bir seferde 290 yolcu taşıyabilen yerli üretim Akia bir ilke imza atarak eşi benzeri olmayan metrobüsünü üretti. Firmanın genel müdürü Remzi Baka yaptığı açıklamada “Şuanda üretmiş olduğumuz metrobüsün ne Türkiye’de ne de dünyada eşi benzeri bulunmuyor. Dünyanın en yüksek kapasiteli metrobüs aracını ürettik.” dedi. Bursa’nın Kestel Kale ilçesinde üretimi gerçekleştirilen metrobüs hakkında bilgiler verildi.

akia-metrobus-2
Hibrit ve Elektrikli Versiyonları da Gelecek

AKIA firması yetkilileri ilk yerli metrobüsün üretim tekniği ve detayları hakkında bilgi verdi. AKIA genel müdürü Remzi Baka‘nın yaptığı açıklamada “hızla büyüyen şehirlerde demiryollarına alternatif olarak bu projeyi geliştirdik. Şimdi dizel, hibrit ve elektrikli versiyonlarını da üretiyoruz. Türkiye’ye faydalı olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Bursa Belediye Başkanı Altepe ise metrobüsün üretiminden dolayı çok heyecanlı olduklarını ve Türkiye’deki gelişime örnek olacağını söyledi.

Ek olarak “güçlü bir Türkiye’nin oluşması için güçlü şehirlerin var olması çok önemli. Güçlü bir şehir olan Bursa’da yerli üretimin artması ve katma değerin çoğalması için araçların üretimini hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

akia-metrobus-7

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

12 YORUMLAR

  1. Hocam Bursa’ya artık bişeyler lazımdı metrolar gidilmesi gereken her yere gitmiyor otobüsler de deli gibi kalabalık oluyor ayrıca geçiş süreleride çok uzun metro yapamayacakları yerlere metrobüs koymak çok mantıklı olur.

  2. Dışarıda üşüdün mü? Sauna kadar sıcak metrobüste, muhteşem ter kokusu eşliğinde sırtında yolcu mu taşımak istiyorsun? Burda tam sana göre bir metrobüs var! Akia metrobüsleri.

  3. Hocam gerçekten yerli mi yabancı mı ? Bursa’da üretilmesi sorun değil ama fabrikaların coğu yabancı. Eğer yerli üretim ise gurur duyarız tabii ki.

  4. Tasarımı ve Bursa’da üretilmesi oldukça güzel. En azından bölge insanına ekmek kapısı ancak basınımızın yerli diye tanıttığı araç bir İran markası. Ülkemizin artık bu basit yapıdaki araçları kendisi yapması gerekmekte..

  5. Şu koltukları biraz daha rahatlatsalar vallahi ellerini öperim . Tebrikler bu sefer çok güzel olmuş diye .
    Gerçi yine çok güzel olmuş ama şu koltuklar ….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler