Cuma, Nisan 26, 2024

29 Farklı Markada Android Güvenlik Açığı Bulundu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kryptowire isimli güvenlik firmasının yaptığı araştırmalara göre genel olarak Asya’daki telefon üreticilerinin güvenlik açıkları bulunuyor. Ancak listede Asus ve Samsung‘un da bulunduğunu belirtelim. Dünya çapındaki 29 adet Android telefon üreten firmada bu güvenlik açıkları bulunuyor. Firmaların saf Android’in üzerine yaptıkları arayüzlerde de toplamda 146 tane güvenlik açığı bulundu.

Peki güvenlik açıkları neler? 

virus

Android cihazlar pazara sürülmeden önce içerisine 100 ile 400 arasında uygulama yüklenmiş oluyor. Bu uygulamaların çoğu üretici firmanın uygulaması olmadığından dolayı 3. parti kişiler tarafından gelen kodlar tehdit oluşturuyor. 

Yapılan araştırmalara göre Android cihazlarda izinsiz ses kayıtlarından istemsiz komut çalıştırmaya kadar birçok güvenlik açığı bulunuyor. Hatta kablosuz ve sistem ayarlarını bile değiştirebilen açıklar da mevcut. Kryptowire şirketinin kurucusu Angelos Stavrou şu açıklamalarda bulundu;

“Ucuz cihazlar yaratma savaşında, yazılım kalitesinin düşmesinin kullanıcıları zor durumda bırakacağına inanıyorum.”

Google tarafından yapılan açıklamada ise, böyle bir konuda yardımı dokunan tüm güvenlik firmalarını takdir ettiklerini belirtti.

Samsung’un ürettiği cihazlarda ise toplamda 33 adet güvenlik açığı bulundu. Samsung ise yaptığı açıklamaya göre bu açıkları denetleyerek kapatmış olduklarını belirtti. Saf Android cihazların üzerine eklenen arayüzlerde bulunan açıkların azaltılması için güvenlik firmaları çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler