Cuma, Nisan 19, 2024

300 Serisi MSI Anakartlar 3. Nesil Ryzen İşlemci Desteği Alacaklar

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin yaklaşan üçüncü nesil Ryzen işlemcileri ile birlikte geriye dönük uyumlulukta anakart üreticileri de anakart desteği için çalışıyor. Bu noktada MSI destek forumunda ortaya çıkan bir yorum, 300 serisi MSI anakartlar için Ryzen desteği olmayacağı şeklinde yorumlanmıştı. Konuyu takip eden MSI açıklama yayınlayarak durumu düzeltti.

300 Serisi MSI Anakartlar 3 Nesil Ryzen İşlemci Desteği Alacaklar

Geçtiğimiz günlerde MSI destek forumlarında ortaya çıkan bir konuda bir müşteri, X370 XPOWER Gaming Titanium serisi anakartı için bilgi talep etti. Yeni nesil Ryzen işlemcilerle ilgili desteği olup olmayacağını merak eden kullanıcıya cevap veren bir destek personeli, böyle bir desteği söz konusu olmadığını bildirdi. Ancak medyada ses getireceği düşünülmeyen bu yorum için MSI açıklama yayınladı.

300 ve 400 Serisi MSI Anakartlar için Testler Sürüyor

MSI, ortaya çıkan haberle ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeni nesil Ryzen işlemcilerin 300 ve 400 serisi anakartlara olan uyumluluğunun test edildiğini ve mümkün mertebe tüm anakartlara bu desteği getirilmesi için çalışıldığını belirtti. Dolayısı ile uyumlu olacak olan anakartlar, yeni bir BIOS güncellemesi ile bu desteğe kavuşabilecekler. 

MSI Müşteri Desteği’nin, MSI X370 XPOWER Gaming Titanium anakartındaki yeni nesil AMD işlemcilere yönelik potansiyel desteği konusunda, bir müşterimizin üzücü bir şekilde yanlış anlaşıldığı dikkatimizi çekti. Bu ifade ile mevcut durumu netleştirmek istiyoruz.

Bu noktada, yeni nesil AMD Ryzen CPU’lar için potansiyel uyumluluğu doğrulamak amacıyla mevcut 300 ve 400 serisi AM4 anakartlarımız üzerinde kapsamlı testler yapmaktayız. Açık olarak niyetimiz, mümkün olduğunca çok sayıda MSI ürününe maksimum uyumluluk sunmaktır. Yeni nesil AMD işlemcilerin lansmanına doğru, MSI AM4 anakartların uyumluluk listesini yayınlayacağız.

Özetleyecek olursak MSI, AMD’nin yeni nesil 7nm mimarili Ryzen 3000 serisi işlemcilerini 300 ve 400 serisi birçok anakartta desteklemek istiyor. Diğer tarafta müşteri desteğinin verdiği bilgiler, MSI kaynağından geliyor gibi görünse de destek personellerinin sahip olduğu bilgilerin kısıtlı olması, bilgilerin doğruluğunu etkileyebilir.

Zira müşteri destek personelleri, ürün güncellemeleri veya sürüm planları hakkında bilgi sahibi değillerdir çünkü zaten görevleri, piyasaya sürülen ürünlerin bakım onarımlarını gerçekleştirmektir. Nihayetinde MSI kanadında hangi anakartların Ryzen 3000 serisi işlemcilere destek sunacağı bilinmiyor ancak liste yakın zamanda yayınlacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler