Cuma, Nisan 26, 2024

3580 TL’lik Sistem Toplama Rehberi – PCH Alpha 6

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese merhabalar. Birbirinden özel, performanslı ve bütçe odaklı sistemler topladığımız hocanın masasında yeniden beraberiz. Bugün, PCH Alpha 6 olarak adlandırdığımız, 3580 TL’lik sistem toplama rehberi ile birlikte olacağız.

Dolar kuru almış başını gidiyor, sistem parçaları her geçen gün pahalılaşıyor ve biz PC severler ne yazık ki hayalini kurduğumuz o bilgisayarı bir türlü uygun fiyata toplayamıyoruz. İşte PC Hocası olarak bu duruma sessiz kalmadık ve sizler için canavar gibi çalışan, uygun fiyatlı PCH Alpha 6’yı topladık. Dilerseniz sistemimize geçiş yapalım. 

İşlemci

Yeni sistemimizin işlemcisi ile başlıyoruz. Bu yıl adından bolca söz ettiren ve hemen hemen her sistem rehberimizde yer verdiğimiz AMD Ryzen işlemciler, bu sistemimizde de bizlerle olacak. AMD Ryzen 5 2400G kullandığımız işlemcimiz APU olması ile ön plana çıkıyor. Yani işlemci içerisinde birçok işi götürebilecek kapasitede bir grafik işlemci bulunuyor. Yani ekran kartınız olmasa bile bu işlemci ile işinizi rahatlıkla görebiliyorsunuz.

amd ryzen 5 2400g apu inceleme

Öte yandan işlemcinin teknik özelliklerinde 4 çekirdek ve 8 iş parçacığı görüyoruz. 3.6 GHz varsayılan hızda çalışan işlemcimiz bu hızı turbo ile 3.9 GHz seviyesine yükseltebiliyor. L3 önbellek boyutunda ise 4 MB’lık bir alan sunan işlemcimiz 14nm üretim süreci ile geliyor. İşlemcimiz tabii ki AM4 soket yapısına sahip. Son olarak 65W TDP değerine sahip olan işlemcinin, overclock için müsait durumda olduğunu ve kutu içerisinden stok fan çıktığını belirtelim.

amd ryzen 5 2400g apu inceleme 003

Anakart

PCH Alpha 6 sistemimizin anakartına geldik. Anakart tercihimiz MSI A320M PRO-VD/S oldu. AMD’nin B320 çipsetini kullanan anakartımız AM4 soket yapısı ile geliyor ve Ryzen serisi işlemcilerle uyumlu çalışabiliyor. Frekans bazında 3200 MHz’e kadar DDR4 RAM desteği sunan anakartın bellek yuvası ise 2 adet olarak belirlenmiş. Öte yandan anakartta kullanabileceğimiz RAM miktarı en fazla 32 GB boyutunda.

msi a320m pro vds anakart

Görüntü çıkışında DVI ve VGA bağlantı noktalarını kullanan anakartımız Realtek ALC887 Codec ile geliyor. 5.1 kanal ses desteği sunan anakartımız m-ATX formunda. Anakartımız üzerinde bir adet PCI-Express yuvası bulunduruyor. SSD kanadında ise M.2 slotu mevcut değil. 3 adet SATA3 bağlantı yuvası gördüğümüz kartın, Realtek Gigabit LAN desteği ile birlikte 4 adet USB 3.1 yuvası bulunuyor.

msi a320m pro vds anakart 005

RAM

Sistemimizin kanatlarını oluşturan RAM’lerimizde tercih ettiğimiz marka ADATA oldu. 8 GB boyutunda XPG GAMMIX D10 model RAM’imiz, 3000 MHz hızında tek kanal olacak şekilde çalışıyor. Kırmızı bir renk ile birlikte üzerinde pasif soğutucu barındıran RAM’in sahip olduğu gecikme değeri ise CL16.

adata gammix 10 ram 002

Ekran kartı

PCH Alpha 6 sistemimizin en nadide ve canavar donanımı ekran kartındayız. Ekran kartı tercihimiz MSI GTX 1060 oldu. Çift fanlı yapısı ve beyaz renkli süslemeleri ile dikkat çeken ekran kartımız serinin en performanslı modellerinden. 3 GB GDDR5 bellekli modeli tercih ettiğimiz grafik kartımız, 1152 adet CUDA çekirdeği ile geliyor. Kartın sunduğu çekirdek hızı varsayılan olarak 1544 MHz olurken, turbo modunda ise bu hız 1759 MHz’e yükseliyor.

msi gtx 1060 3 gb ekran karti 005

Kartın bellek tarafında ise 8008 MHz frekans hızı bulunuyor. Bellek arayüzündeki değer ise 192 Bit. Öte yandan grafik kartının görüntü çıkışlarında birer adet DVI, HDMI ve DisplayPort bağlantı noktaları bulunuyor.

msi gtx 1060 3 gb ekran karti 002

Depolama

Sistem rehberimizin depolama kanadına geldik. Sabit disk tercihimiz, fiyatıyla bütçe zorlamayan, kapasite ve dayanıklılığı ile baş ağrıtmayan HDD oldu. Seagate Barracuda tercih ettiğimiz harddiskimiz 1 TB boyutunda geliyor ve 7200 RPM hızında çalışıyor. Harddiskin ön bellek boyutu ise 64 MB.

seagate barracuda 1tb hdd 003

Güç kaynağı

Alpha 6 sistemimizin gücünü sağlayacak olan parçamız PSU’dayız. Güç kaynağında tercihimiz Corsair Builder VS450 oldu. 80+ verimliliğe sahip PSU’muz, herhangi bir sertifika barındırmıyor. 

corsair vs450 guc kaynagi

Kasa

Ve sistem rehberimizin, sistemimizin son parçası kasaya geldi sıra. Kasa tercihimiz Corsair’in Carbide Serisi SPEC-01 modeli oldu. Çelikten imal mid tower yapıya sahip kasamız, ön ızgaraları ve kırmızı LED aydınlatmaları ile dikkat çekiyor. İçerisinde 1 adet 120mm fan barındıran kasamızın çıkışlarında ise USB 3.0/2.0 yuvaları ve kulaklık jackları bulunuyor. 

corsair carbide spec 01 kasa 002

Montaj sonrası

3500 tl sistem toplama rehberi pch alpha 6

3500 tl sistem toplama rehberi pch alpha 6 002

3500 tl sistem toplama rehberi pch alpha 6 004

3500 tl sistem toplama rehberi pch alpha 6 005

DSC0358

3500 tl sistem toplama rehberi pch alpha 6 007

3500 tl sistem toplama rehberi pch alpha 6 008

3500 tl sistem toplama rehberi pch alpha 6 009

3500 tl sistem toplama rehberi pch alpha 6 011

3500 tl sistem toplama rehberi pch alpha 6 010

FPS testleri

fortnite ORTA ayarlar test sonuclari

fortnite ultra test sonuclari

rocket league ultra ayarlar fps testi

gta5 BENCHMARK ultra fps test sonuclari

gta5 ultra fps test sonuclari

pubg orta fps test sonuclari

pubg ultra fps test sonuclari

Hocanın yorumu

Sistemimizi topladık, montajını yaptık ve performans testlerini gerçekleştirdik. PCH Alpha 6 sistemimiz, mevcut dolar kuruna ve kullanılan parçalara göre alınabilecek en uygun bütçeli performans sistemi oldu diyebiliriz. Özellikle bu fiyat bandında GTX 1060‘a sahip bir sistem toplamak şu dönemde yüksek meblağlar gerektiriyor. Sistemimizin güncel fiyatının ise 3580 TL olduğunu belirtelim. Öte yandan sistem üzerindeki parçalarda değişiklik yapma ve özelleştirme imkanınız da yine bulunuyor. Bunu da vereceğimiz link üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. 

fiyat performans krali odul

Evet değerli hocalar bir sistem toplama rehberinin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu sistem toplama rehberimizde uygun fiyatlı ve yüksek performanslı Alpha serisinin 6. üyesini topladık. Sistemin montaj ve FPS testlerini içeren video rehberine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilir, açıklama kısmındaki linkten sistemi toplu ya da özelleştirilmiş şekilde satın alabilirsiniz. Ürün ile ilgili görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Yeni bir sistem rehberinde görüşmek üzere, hoşça kalın!

PCH Alpha 6 Sistem Toplama Rehberi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler