Cuma, Nisan 26, 2024

3D Yazıcılar Artık Suyun İçinde 3 Boyutlu Şekiller Basabiliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

3D yazıcılar artık tamamen zıvanadan çıkmış durumda. Şimdiye kadar böbrek, karaciğer veya benzeri organların üretiminde bile rol alan bu yazıcılar, şimdi de suyun içerisinde 3 boyutlu şekiller basarak içeçecekler oluşturabiliyor.

3D Yazıcı Nedir ?

3D Yazıcı teknolojisi ilk olarak 1984 yılında Charles Hull tarafından geliştirildi. Ancak o zamanlar böyle teknoloji nerede ? Şimdiki 3D yazıcılar ile karşılaştırılması imkansız derecede gelişti. Katmanlı Üretim (Additive Manufacturing) adı verilen 3D yazıcılar, bilgisayar ortamında belirlenen nesneleri 3 boyutlu olarak çizerek tasarıma döken cihazlar olarak tanımlanıyor. Ancak artık bu yazıcılar hem yemek yapıyor, hem sağlık sektöründe hem de teknoloji sanayisinde parça üretimleri için kullanılıyor.

printadrink1
Sıvının İçine 3 Boyutlu Şekiller Basabiliyor

Birazdan aşağıda izleyeceğiniz videoda 3 boyutlu yazıcının işi eğlenceli hale getirerek nasıl baskı yaptığını izleyeceksiniz. Bir sıvının içerisine katı objeler basmak bundan bir kaç sene önce imkansızdı. Ancak artık Print a Drink projesi ile birlikte bir sıvının içerisine şırınga benzeri uç kullanılarak şekiller basılabiliyor. Bu proje için yüksek teknolojili KUKA robotları kullanıldığı gibi, sıvının içerisine mikrolitre damlacıkları enjekte edilerek şekil veriliyor.

Bu teknolojinin bir kaç sene içerisinde barlarda, gece klüplerinde, restorantlarda ve yemek alanlarında kullanılması bekleniyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler