Cuma, Nisan 19, 2024

Serpil Timuray Dünyanın En Güçlü Kadın Çalışanları Listesine Girdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en güçlü kadın çalışanları listesi bu sene de açıklandı. Fortune Dergisi tarafından düzenlenen etkinlik ile birlikte isimler duyurulduğu gibi, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Üyesi olan ve AMAP CEO’su Serpil Timuray, “dünyanın en güçlü kadını” listesine girmeyi başardı.

Serpil Timuray Kimdir ?

Evli ve 1 çocuk annesi olan Serpil Hanım, ilk olarak lise eğitimini Üsküdar Amerikan Lisesi’nde tamamladıktan hemen sonra, Amerika’ya giderek North Carolina Asheville High School Üniversitesi’nden mezun oldu. Türkiye’ye kesin dönüş yaptıktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi bölümünü de tamamlayarak iş hayatına girişti. İngilizce dil bilgisi de üst seviyede olan Serpil Timuray, halen Vodafone Türkiye’de görevini sürdürmektedir.

2009 yılında Vodafone Türkiye İcra Kurulu Üyeliği ve AMAP CEO görevine atanan Serpil Timuray, kariyer yaşamına ilk 1991 yılında Procter&Gamble pazarlama departmanında başlamıştır. Ardından 1999 yılında DanoneSA firmasında Pazarlama Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başladı. Başarılı bir kariyer basamağını çizen Serpil Timuray ardından 2002 yılında DanoneSA Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmaya başladı.

serpil-timuray-kimdir
En Güçlü Kadınlar Listesine Girdi

Kadınlar hem bir anne, hem bir eş, hem de bir çalışan olarak pek çok görevi üstlenmektedir. Tüm bu etkenler bir araya geldiğinde kadınları zorlu bir sınav bekler her zaman için. Serpil Hanım‘da bu görevi başarı ile üstlendiği gibi, Fortune Dergisi tarafından “dünyanın en güçlü kadınları” listesinde 15. sırada yer aldı.

fortune-serpil-timuray
Listede 3.sırada ise Sabancı ailesinden Güler Sabancı yer alıyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler