Perşembe, Nisan 25, 2024

4K Destekli Xbox One S Türkiye Satış Fiyatı ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft‘un geliştirmiş olduğu yeni nesil oyun konsolu Xbox One S nihayet Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni Xbox One S‘in merak edilen Türkiye satış fiyatı ve cihazın tüm teknik özellikleri haberimizde.

Yeni Xbox One S Ne Kadara Satılıyor ?

Microsoft‘un diğer Xbox One serilerine göre %40 oranında küçültmüş olduğu yeni oyun konsolu Xbox One S‘i 2 Ağustos tarihinden itibaren satışa çıkarttı. Şuanda çeşitli e-ticaret siteleri üzerinden satışa sunulan oyun konsolunun ilk çıkış versiyonu 2 TB’lık Limited Edition serisi ile gerçekleştirildi. Şuan için sınırlı sayıda getirilen Xbox One S‘te Bluetooth özelliği, 4K desteği ve HDR ön plana çıkıyor.

xbox-one-s-ozellikler
İlk olarak Haziran ayında düzenlenen E3 oyun fuarı etkinliğinde karşımıza çıkan yeni oyun konsolu Xbox One S modeli tüm dünya ile birlikte aynı anda Türkiye’de de satışa sunuldu. Bu konuda Microsoft‘un ince davranışından ötürü desteklemek lazım. Normalde firmalar ülke ayırarak cihazlarını tüm dünyaya dolaştırdıktan sonra, Türkiye’ye getirmeyi akıl edebiliyorlar. 4K ve HDR (Yüksek Dinamik Aralıklı Görüntüleme) desteği ile oyunculara mükemmel bir görüntü kalitesi sunmayı hedefleyen Xbox One S‘te ayrıca Bluetooth özelliğine sahip kumandası ile kullanıcılara farklı bir deneyim yaşatıyor.

Xbox-one-s-fiyat
Xbox One S Türkiye Satış Fiyatı Ne Kadar ?

Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere Xbox One ile kıyaslandığında %40 daha küçük olarak tasarlanan oyun konsolunun rengi ise “robot beyazı” olarak tanımlanmış. Türkiye pazarında 2 TB modeli ile satılan Xbox One S şuanda 1899 TL‘den çeşitli mağazalarda satışta. Özel üretim konsollar olduğu için fiyatı biraz tuzlu gelebilir. 1 TB‘lık modelini almak isterseniz 1699 TL fiyat etiketi ile de aralarında fark bulunuyor.

Microsoft-Xbox-One-Necibe-Ozer-2
Bluetooth Destekli Kumanda Ne İşe Yarıyor ?

İlk defa Xbox One S modelinde görmüş olduğumuz Bluetooth desteği sayesinde kablosuz kumanda ile kapsama alanı 5.5 metreye çekilerek oyuncuları kablo derdinden kurtarmışlar. Ayrıca oyuncular kumandayı isterlerse Windows PC’de de kullanabiliyorlar.

xbox-one-s-kumanda
Bir de 4K Desteği Vardı

Xbox One S her ne kadar yenilenmiş bir tasarıma sahip olsa da, seleflerine göre farklı teknik özelliklere sahip. Bu özelliklerin arasında en önemlilerinden birisi olan 4K Ultra HD video desteği diyebiliriz. Ayrıca hem oyun hem de video için HDR’yi unutmamak lazım. Özellikle Gears of War 4 ve Forza Horizon 3 gibi oyunlarda çok daha zengin, parlak oyunların keyfini çıkartabiliyorsunuz. Oyuncular isterlerse 4K içeriklerini Netflix ve Amazon video ile çevrimiçi de yürütebiliyorlar. Ancak bu özelliğin Türkiye’de pek kullanılacağını düşünmüyoruz.

Microsoft-Xbox-One-Necibe-Ozer-3

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler