Perşembe, Nisan 25, 2024

5 Adımda Bilgisayar Oyunlarında Başarılı Olmak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayar oyunlarında başarılı olmak günümüzde birçok gencin hayalidir. Ve bunun böyle olmasında da bilgisayar oyunlarının popüler olmasının etkisi hayli fazladır.

Bahsettiğim hayale sahip olan insanların geneli bunu sadece iyi ekipmanlarla başarabileceklerini zanneder halbuki yeterli ekipmanı toplamak bu hayale ulaşmaya yetmez.

Ve sizler bu 5 kural ile başarılı olma yolunda emin adımlar atacaksınız.

Bilgisayar Oyunlarında Başarılı Olmak İçin Kurallar

 

1. Oyun Hakkında Bilgi Edinmek

Hayalini kurduğumuz oyunları oynamaya başlamadan önce çeşitli mecralardan oyunun nasıl oynanacağı hakkında önemli bilgiler toplayıp, bu oyunu iyi bir şekilde oynayan insanları izleyip oyunun genelde neye dayandığını, kullanmanız gereken stratejileri, oyun esnasında yapmanız gerekenleri öğrendiğinize emin olduktan sonra oyuna geçiş yapmanız en önemli kurallardan bir tanesidir. Çünkü bu şekilde oyuna girdiğinizde oyunda ki grafikler size yabancı gelmeyecek ve bu sayede de hem daha iyi bir oyun deneyimi hem de rakibi alt edebilmek için yeterli donanıma sahip olacaksınız.

2. Oyuna Isınmadan Dereceli Eşleştirmelere Girmemek

Bildiğimiz üzere internet üzerinden oynanan oyunların genelinde belli bir seviyeye geldikten sonra sizlere rütbe kazandıracak olan dereceli eşleştirmelere girme hakkı verilir. Ve oyuncuların genelinin yaptığı hata da burada başlar. Oyuna yeterince ısınmadan dereceli oyunlara giren oyuncuların geneli kötü bir rütbeyle başlar. Çünkü içlerinde herhangi bir rütbeye erişme gayreti, isteği bulunmaktadır. Ama biz kendimize kurduğumuz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Biz oyuna yeterince ısınına kadar, dereceli girecek donanıma erişene kadar normal yani derece belirlemeyen oyunları oynayarak kendimizi dereceliye hazırlayacağız. Ve artık kendimize güvenimiz yerine oturduysa ve kendimizi hazır hissediyorsak artık belli bir rütbe kazanma zamanı gelmiştir.

3. En İyi Performansı Elde Etmek

Artık bir rütbe kazanmaya hazırız. Ve dereceli eşleştirmeye girdik. Öncelikle kendimizi tanımamız gerek. Ben nerde ve ne tarz bir oyun sergilersem en iyisi olabilirim diye bir sorun kendinize. Cevabı aldığınızda o verdiğiniz cevaba uygun konumlara yerleşin. Ve o konumlarda ne yapacağınızı adınız gibi ezberinizde tutun. Bu sizi oyunda paniklemekten uzakta tutacaktır. Bu şekilde de sakin oyuna iyi bir şekilde konsantre olmuş bir oyuncu olacaksınız. Bu da sizi en iyisi olma yolunda büyük bir adım ileri taşıyacaktır.

4. Ekipmanların Yeterli Olması

Her ne kadar ekipmanlar tek başına bir işe yaramsa da oyunun istediği kapasitede bir ekipmanınız yoksa oyunun sınırlarını pek zorlayamazsınız. Örneğin FPS oyunların genelinde ’’ ping ‘’ denilen internet hızınızla alakalı olan gecikme süresi oyununuzun kaderini belirleyici niteliktedir. Gecikme süreniz ne kadar yüksekse oyun keyfiniz ve başarınız da bir o kadar düşecektir. Bu da sizin internetinizin hızınızın size ve oyuna yetmediğini yani ekipman yetersizliğinden oyunda başarılı olamadığınızı gösterir. Bu sebeple ekipmanlarınızın çokta iyi olmasa en azından yeterli düzeyde olmasını sağlayın. Bu şekilde hem oyun zevkinizi hem de oyunda ki başarınızı yükselteceksiniz.

5. Takımınızla İyi Geçinin

Eğer takım oyununa dayalı bir oyun oynuyorsanız takımınızla aranızı iyi tutun. Birbirinize oyun kötü gitse dahi kızmayın aksine birbirinizin moralini düzeltmeye çalışın. Mesela kötü oynayan bir takım arkadaşınıza bağırmak, küfür etmek veya onu rencide edici söylemlerde bulunmak yerine ona daha dikkatli olması takımla iletişimini yüksek tutup takıma göre oynamasını söyleyin. Bu sayede oyun sizin açınızdan ciddi anlamda güzelleşecek oyunun tadını o zaman almaya başlayacaksınız.

Diyelim ki kötü giden siz oldunuz ve oyunda istediğiniz başarıyı elde edemediniz. Hatayı takım arkadaşlarınıza yıkmayın. Onlar yüzünden öldüğünüzü veya rakibi öldüremediğinizi söylemek yerine bir dahakine size daha fazla yardım etmeyi denerse başarılı olabileceğinizi söyleyin. Bu şekilde hem takım arkadaşınızı bilinçlendirmiş hem de sinir kat sayınızı yükseltmiş olmayacaksınız. Sizin bu şekilde davranmanıza rağmen takım arkadaşınız size kızmaya devam ediyor ve sizin moralinizi ve başarınızı düşüren konuşmalar, ithamlarda bulunuyorsa onu oyundan susturun.

Bu konu hakkında bir araştırma yapan Riot Games, League of Legends’ta arkadaşlarına karşı daha hoşgörülü olan oyuncuların diğer oyunculara göre ortalama %70 daha fazla oyun kazandığını görmüştür. Ve bunu oyunun yükleme ekranında dile getirirler. Sizde artık oynadığınız oyunlarda daha sakin olup daha fazla oyun kazanacaksınız! İşte bilgisayar oyunlarında başarılı olmak bu kadar basit. Adımlara doğru özeni göstermek ve beceri ile her şey daha da iyi bir duruma gelecektir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler