Cuma, Nisan 26, 2024

5 Yıl İçinde Avustralya’da Uçan Taksi Dönemi Başlayacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Avustralya Sivil Havacılık Güvenliği Otoritesi (CASA), Uber gibi büyük uluslararası şirketlerin uçan taksi hizmetini ülkeye getirmelerinin güvenli olduğunu ve bu hizmetin 5 yıl gibi bir süre içinde uygulanabileceğini açıkladı. Peki Uber’in Avustralya’da gerçekleştireceği bu uçan taksi hizmeti nasıl olacak ?

 

 

Uber şirketi hava taksisi uygulamasını gerçekleştirebileceği 5 ülke seçmişti. Bu ülkelerden biri olan Avustralya hava taksi uygulaması için olumlu dönüş yapan ilk ülke oldu. Avustralya hava trafiğini belirleyen kuruluş CASA, büyükşehirlerde ve iş merkezlerinin bulunduğu bölgelerde “uçan taksi” uygulamasının başlaması için önlerinde bir engel olmadığını açıkladı.

Amerika merkezli uluslararası ulaşım şirketi olan Uber’in milyonlarca dolar tutarında teklifler ile müracaat ettiğini belirten CASA’nın Sözcüsü Peter Gibson, “uçan taksi” planının 5 yıl içinde uygulanabileceğini belirtti.  Buna benzer bir uygulamayı Uber şirketi geçtiğimiz mayıs ayında 2020 yılında ABD’de faaliyete geçirilmesi için Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi(NASA) ile anlaşmaya varmıştı.

Uçan Taksi Uygulaması Helikopter Kiralamaktan Farklı Olmayacak

5 yıl içinde gerçekleşecek olan bu uçan taksi uygulaması helikopter kiralamaktan bir farkı olmayacak ve önemli bir fark olarak ise daha uygun bir fiyata hizmet verecek olması. İlk olarak bu uygulamada olumsuz  bir durumda müdahele edebilmesi için bir pilot yer alacak. Tamamen pilotsuz uçuş yapabilmenin ise uzun uçuş saatlerinden sonra uygulamaya konulması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler