Cumartesi, Nisan 20, 2024

50 Bin TL’ye Satılan Monster Semruk S7

Paylaş

silkroad gaminggentr

Evet hocalar yukarıdaki başlıkta bir sıfır fazla görmediniz. Monster tarafından geliştirilen Semruk S7 bilgisayarı piyasada şuanda 50 bin TL’den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Gerçekten bu laptopun bu parayı hak ettiğini düşünen var mı ? Gelin detaylara biraz daha yakından bakalım.

Monster Semruk S7 Neler Sunuyor ?

Öncelik olarak bu bilgisayarının hedef kitlesinden bahsetmek pek doğru olmaz. Zira parası direkt çıtayı kaf dağına çıkartmış oluyor. İçine ne koyarsanız koyun, ne sığdırırsanız sığdırın hiçbir laptop modelini 50 bin TL’ye satamazsınız kardeşim. Ne bu ? Kendi kendine işlem mi yapıyor ? Yoksa yapay zekaya sahip de biz mi bilmiyoruz ?

Neyse serzenişlere teknik özelliklerden sonra devam edeceğim. Monster Semruk S7 adı verilen cihazın içerisinde iki adet GTX 1080 ekran kartının yanı sıra, Intel Core i7 7700K işlemci bulunuyor. RAM kanadında ise 64 GB RAM desteği yer alıyor. Diğer tüm teknik detaylara ise aşağıdaki özellikler tablosundan erişebilirsiniz.

Şimdi şuraya değinelim; bir laptop için SLI olayı bambaşka bir kavram. Zira o kadar küçük bir cihazın içerisine iki adet dev ekran kartını sığdırıp SLI yapmak her yiğidin harcı değil. O yüzden Monster firmasını tebrik ediyorum. Ancak gelelim bir de işin maliyet boyutuna. Rica ediyorum kimse kimseyi kandırmasın. Türkiye’de yaşıyoruz. Böyle bir laptopu kim alacak ? İşi bilen bir kişinin kenarda 1 trilyon parası olsa dahi, bir laptop için bu kadar para ödeme ihtimali çok düşüktür.

monster semruk s7 fiyat 005

monster semruk s7 fiyat 004

monster semruk s7 fiyat 006

monster semruk s7 fiyat 003

Buraya Dikkat: “Parasını Hak Ediyor mu ?”

Sektör nereye gidiyor az çok tahmin ediyoruz. Ancak ülkede kazanılan para, durum ve geçimler belli. Kendimizi kandırmayalım hocalar. Bunu marka bazlı düşünmenizi de kesinlikle istemiyorum. Hangi firma olursa olsun, bu kadar über bir rakama oyuncu laptopu çıkartıyorsa, sözüm hepsinedir.

Şurası da var; bu laptop teknik özellikler bakımından da 50 bin TL‘yi hak etmiyor kesinlikle. Normal bir sistem toplamaya kalksanız ve 1080 ile SLI yapsanız 16 bin TL ve civarına çok rahat alabiliyorsunuz. Bazı arkadaşlarımız ‘e hocam vergisi var bunun yarısı oraya gidecek’ kanısı ile yaklaşabilirler. 16 bin TL‘lik SLI sistemde de vergi var kardeşim, merak etmeyin.

monster semruk s7 fiyat

Size Bir Gerçekten Bahsedeyim

Laptop ile masaüstünü performans bazından kıyaslamak hiçbir zaman doğru değildir. Fakat bir laptop için 50 bin TL para isteniyorsa, o modelden de isteklerimizin çok yukarısında bir performans bekleriz. Ancak içerisinde yer alan sistem bileşenleri belli olduğu için çıkabileceği maksimum detay 4K’da 60 – 70 FPS olacaktır. Daha üstüne ne koyacaksın ? Nereye gideceksin kardeşim ? Hadi diyelim ellerimizde patlayan VR olayı bir şekilde tuttu. Gittin yine paraya kıydın 2 bin TL VR gözlük aldın. Sonra ? 

O yüzden sözüm Monster firmasına değil hocalar. Çıkabileceğimiz maksimum performanslar belliyken, lütfen bu şekilde üretilen sistemlere bu kadar über komik rakamlar biçmeyelim. Elbette her firmanın bir planı veya üretim aşaması var. Ama kimse ağzı ile kuş tutmuyor, kusura bakmasın.

Monster Semruk S7 Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

8 YORUMLAR

  1. Fiyat kıyaslaması hatalı aynı özelliklerdeki bir sistemi toplayarak karşılaştırma yapılabilir ancak. 4 TB SSD 5-6 bin lira ??? Burda 10 TB var sadece ssd fiyatı sizin verdiğiniz rakam sayılır

  2. belki satmaktan ziyada bak biz bunu yapabiliyoruz iyi firmayız imajı vermek için konulmuştur ve kimse almasın yapmakla uğraşmayalım diye fiyatı yüksek tutmuşlardır. Güncel fiyatlarda şu an 100.000 tlye semruk satıyor zira

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler