Pazar, Mayıs 19, 2024

117 Milyon Linkedin Hesabı DeepWeb’a Düştü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz haftalarda 117 milyon Linkedin hesaplarının çalınarak bir database üzerinde tutulduğu ve satışa çıkartılacağı yönünde pek çok haberler paylaşılmış ve sizlere de bu konu hakkında bilgi vermiştik. Şimdi de bu hesapların internetin karanlık yüzü DeepWeb üzerinde satışa çıkartıldığı belirtildi.

DeepWeb Nedir ?

Türkçe olarak “Derin Ağ” anlamı taşıyan ve internetin görünmeyen yüzü olarak bilinen ağ sistemidir. Deep Web‘a her kullanıcı bu ağa bağlanamadı gibi, genellikle hacker, internet suçluları, siber saldırılar, katil veya silah kaçakçılığı ile uğraşan kişilerin bulundukları “güvensiz bölge” olarak tabir edilen alan diyebiliriz.

linkedin

Geçtiğimiz 2012 yılında da hack olayı yaşayan Linkedin, 5 milyon dolarlık dava için hakim karşısına çıkmıştı. Yapılan saldırılar ile birlikte e-mail adreslerinin ve başka kişisel verilerin açığa çıkması ile birlikte epey bir kullanıcı mağdur olmuştu.

Tekrar çalındığı belirtilen 117 milyon Linkedin hesabının hacker arama motoru LeakedSource üzerinden satışa çıkartıldığı ve pek çok verinin bu hesaplar üzerinden ele geçirildiği belirtiliyor. Çalınan bu hesaplar hayır işlerinde kullanılmayacağı için, çaldıkları kişilerden verilerin silinmesi için belli bir “fidye” ücretinin isteneceği belirtildi.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler