Cumartesi, Nisan 20, 2024

ABD’de Belediye Başkanları Fidye Yazılımı Korsanlarına Ödeme Yapmama Kararı Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

225’ten fazla ABD’li belediye başkanı, hacker’lara fidye ödememe kararını imzaladı . Son yıllarda şehir yönetimi bilgisayar sistemlerini ele geçirmiş fidye yazılım saldırılarına karşı ortak bir duruş sergileme kararı almış durumda.

Karar, Haziran ayı sonlarında ve Temmuz ayı başlarında Honolulu’da gerçekleştirilen ABD Belediye Başkanları Yıllık Toplantısı’nda kabul edildi. Kararda, “Amerika Birleşik Devletleri Belediye Başkanları Konferansı, BT güvenlik ihlali durumunda fidye ödemeye karşı birleşme kararı aldı.”Bu, ABD genelindeki şehir liderlerine bilgisayar korsanlarına karşı bir miktar kaldıraç sağlayabilir. Toplantıya katılan 227 belediye başkanı kararı kabul etmeyi kabul etti, ancak ABD Belediye Başkanları Konferansı 30 binin üzerinde nüfusu olan 1.400’den fazla şehri temsil ediyor.

Screenshot 1 1

Fidye yazılım saldırıları, bilgisayar korsanlarına genellikle bitcoin ile  ödeme istedikleri için yasal olarak bulması zor bie hale gelmiş durumda. Şehirler görünüşte çok az rica ile tek tek seçildi. Fidye yazılım saldırıları için öncelikli hedeflerdi çünkü şehirler bazı hizmetlerin donmuş kalmasına izin veremiyor.

Kararlara göre, bu yıl bugüne kadar şehir, ilçe ve eyalet hükümetlerine 22 fidye saldırısı düzenlendi. Hacker’lar nisan ayında Albany, New York’taki hükümet bilgisayarlarını kilitledi . Ardından Haziran ayında bilgisayar korsanları iki Florida şehrini hedefledi: Lake City ve Rivera Beach . Her iki Florida kentinde bulunan şehir konseyleri, 1 milyon dolardan fazla ilave fidye ödemeyi kabul etmek zorunda kalmıştı.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler