Cuma, Nisan 26, 2024

Acer, AMD Ryzen Destekli Aspire 5 ve Aspire 7 Modellerini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Acer‘ın Aspire 5 modeli satın alabileceğiniz en uygun bütçeli dizüstü bilgisayarlardan biri olarak sıklıkla övgü alır. Ancak bu yıl incelemeler bölündü – insanlar AMD modelini Intel modelinden daha çok sevdi. Bu yüzden şirketin, AMD’nin yepyeni Ryzen 5000 Serisi mobil işlemcilerini kullanmak için iki Aspire modelini yenilemesinden dolayı bir çok kullanıcı heyecan içerisinde.

Aspire 7, Ryzen çipini bir Nvidia GeForce GTX 1650 GPU ile eşleştiriyor. Bu, Aspire’ı hiçbir şekilde bir oyun dizüstü bilgisayarı yapmaz, ancak hareket halindeyken hafif oyun ve medya çalışmalarına izin verir. 4,73 pound (2,15 kg) ağırlığındadır ve 32 GB’a kadar DDR4 bellek ve 1 TB PCIe SSD depolamayla birlikte gelebilir. Ve Wi-Fi 6’yı (802.11ax) destekler.

Acer ayrıca Aspire 7’nin 15,6 inç FHD ekranında görüntüleme deneyimini iyileştirmek için yazılım sağlar. Şirket bazında, Acer Color Intelligence ve Acer ExaColor, “yüksek doğrulukta görseller sunmak” için gama ve doygunluğu gerçek zamanlı olarak ayarlar.

Aspire7 A715 42G High 04 1
Acer, AMD Ryzen Destekli Aspire 5 ve Aspire 7 Modellerini Duyurdu 2

Aspire 5, bütçe aralığında daha da sağlam; Acer, bu model ile blog yazarlarını, fotoğrafçıları ve öğrencileri hedef aldığını söylüyor.

Aspire 5, AMD’nin giriş seviyesi Radeon RX 640 GPU’ları ile Nvidia yongasını değiştirir (ayrıca temel oyun dışındaki görevler için önerilmez). Ayrıca 24 GB’a kadar bellek ve 1 TB M.2 PCIe SSD NVMe depolama ve / veya 2 TB HDD elde edebilirsiniz. 15,6 inç FHD IPS ekran, göz yorgunluğunu azaltmayı amaçlayan Acer’ın BlueLightShield teknolojisini içerir. Orta kademe kardeşi gibi, bu cihaz da “süper hızlı veri aktarımı” sunar (Acer belirli bir hız sağlamamasına rağmen) ve çift bantlı Wi-Fi 6’yı (802.11ax) destekler.

Her iki model de birden fazla soğutma modu sunuyor, yani yaptığınız işe ve ne kadar ses duymak istediğinize bağlı olarak fan performansını özelleştirebilirsiniz. Bu, üst düzey oyun ve içerik oluşturma dizüstü bilgisayarlarının ortak bir özelliğidir. Bu, en zorlu işinizi yaparken fanların 7/24 patlamasını duymanıza gerek kalmadan soğutmayı artırabileceğiniz anlamına gelir.

Her iki Aspire modeli de Mart ayında Kuzey Amerika’ya geliyor. Aspire 7 fiyat etiketi olarak 749.99 dolardan başlıyor ve Aspire 5 fiyat olarak 549.99 dolardan başlıyor. Her ikisi de Şubat ayında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da satışa sunulacak ve Aspire 5 bu ay Çin’e gelecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler