Perşembe, Mart 28, 2024

Acer Nitro 5 AN515-44 Laptop İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünleri incelemeye aldığımız hocamızın masasında bugün, Acer Nitro 5 AN515-44  dizüstü bilgisayarının incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Tasarım

Öncelikle dizüstü bilgisayarın tek elle açılıp açılamadığını kontrol ediyoruz. Kasa-gövde oranı çok hafif olmadığından dolayı tek elle açılabildiğini görüyoruz.

Metal ön yüzeye sahip olan bu ürün 2.4 KG ağırlığa sahip. Cihaz, üzerinde parmak izi bırakıyor. Ancak, kapalı renkli olmasından dolayı kendisini çok belli etmediğinden dolayı kolayca temizlenebiliyor.

acer nitro5 004

Arka tarafına baktığımızda sert plastikten oluşan bir kasa gözümüze çarpıyor. Üst kısımda hava çıkış kanalları yer alıyor. Çift fanıyla birlikte geliyor.

acer nitro5 005

Ekran parlaklığı ve panet gayet iyi duruyor. Fiyat konusunda biraz daha fiyat/performans kalan bu model 60Hz olsa da, isterseniz 144Hz olan diğer modellerini de tercih edebilirsiniz. IPS panelin bir avantajı olarak, ekran görüntü renk kalitesi bakımından gayet iyi durduğunu söyleyebiliriz.

acer nitro5 007

Acer Nitro 5 AN515-44 modelinde RGB klavye de mevcut. Ancak, bu seride yalnızca kırmızı aydınlatmalar yer alıyor. Low-profile sessiz ve çiklet tuşlar kolay kullanım imkanını kullanıcısına vaat ediyor.

acer nitro5 009

Bilgisayarı ses testine soktuğumuzda ortalama olarak 70dB’lik bir sonuca ulaşıyoruz.

acer nitro5 002

Cihazın sağ tarafında bir adet HDMI, USB 3.0 ve Type-C girişi yer alırken, sol tarafta ise LAN portu, iki adet USB ve bir adet de kulaklık girişi bulunuyor. Power soketi ise cihazın arka tarafına yerleştirilmiş. Micro-SD kart girişi ise bu cihazda yer almıyor.

Cihaz gücü aldıktan sonra ‘Nitrosense’ yazılımı sizleri karşılıyor. İçerisine girdiğinizde CoolBoost teknolojisini aktif edebilme, fan kontrolü, güç planı ayarlama gibi özellikleri kullanıcıya sunuyor. Aynı zamanda isterseniz, GPU ya da CPU fanını teker teker ayarlayabiliyorsunuz. Yazılım arayüzü hakkında da gayet sade ve basit olmuş diyebiliriz.

acer nitro5 024

Fan sesi testine soktuğumuzda ise cihazın fan ayarları ‘Maksimum’da iken ortalama 57dB aralıklarında dolaştığını görebiliyoruz.

acer nitro5 025

Cihazın içerisini açtığımızda üst kısımda iki adet fan bakır ısı borularıyla eşlik ederken, hem CPU’ya hem de GPU’ya temas ediyor. Hemen altında RAM yuvaları, sol tarafta SSD onun da altında ise SATA disk yuvası gözümüze çarpıyor. İsterseniz sonradan harddisk ya da SATA SSD alarak da sistemi güncelleyebilirsiniz.

Nitro 5’de SATA SSD yerine M.2 SSD kullanıldığını görüyoruz. 512 GB’lık Western Digital’in NVMe SSD’si tercih edilmiş.

acer nitro5 022

Bu cihazda Windows açılış testi yaptığımızda, 8 saniye gibi bir sürede işletim sisteminin açıldığını gözlemliyoruz.

Teknik Detaylar

  • İşlemci: AMD Ryzen 5 4600H
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1650 Ti 4GB
  • RAM: 8GB 3000MHz (Single)
  • SSD: Western Digital 512GB M.2 NVMe
  • Ekran: 15.6″ FullHD
  • Ekran Hızı: 60Hz 3ms
  • Ekran Parlaklığı: 300nit
  • Panel: IPS
  • Batarya: 4 hücreli Lityum-Ion
  • Ağırlık: 2.4 KG

Oyun Performansı

Hocanın Yorumu

Fiyatına göre güzel bir cihaz ama cihazın RAM’inin 16GB olması performans açısından daha iyi olurdu. Performansı şu an güzel ama sonradan bir 16GB RAM taktığınızda çok çok daha iyi olacaktır. M.2 SSD NVMe olarak performansa etki gösterirken, sıcaklık ekran kartı çok güç tüketen bir kart olmadığından dolayı giriş seviyesinde gayet sıcaklıklar iyiydi. İşlemci tarafında oyunlarda maksimum 76 dereceyi gördük. Onun dışında sıcaklıkların ortalama 66-67 derece civarında dolaştığını söyleyebiliriz.

editor tavsiyesi ustun performans odul 2021

Acer Nitro 5 AN515-44 dizüstü bilgisayar incelememizin sonuna geliyoruz, incelememizin video biçimine yazımızın başında bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ürün hakkındaki görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Başka bir incelemede görüşmek üzere hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Stoklar 2.Çeyrekte pazara ulaşacağı söylendi. Daha kesin bir tarih verebilme ihtimaliniz var mı? Stokların gelmesi için gün sayıyorum 🙁

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler