Cuma, Mart 29, 2024

Adobe, Oculus Medium VR Uygulamasını Satın Alıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2020’de yeni güncellemeler gelecek

Adobe, 2015 yılında Facebook‘un sahip olduğu VR şirketi tarafından ortaya çıkarılan sanal gerçeklik heykel aracı olan Oculus Medium‘u satın alıyor . Şu anda hiçbir şey değişmeyecek, Oculus blog yazısında belirtilenlere göre, Medium‘un Oculus VR sistemi olan kullanıcılar için kullanılabilir olacağı söylenildi. Ancak Adobe’nin 2020’de uygulamaya “daha ​​fazla özellik, iyileştirme ve diğer gelişmeler” getireceğini öne sürüyor.

Adobe‘nin 3D ve sürükleyici içerik yöneticisi Sébastien Deguy, Medium’un Adobe‘nin 3D doku oluşturma için mevcut Madde uygulamasını tamamlayacağını söyledi. Medium, kitlesel bir sanat aracı olarak piyasaya sürüldü, ancak Oculus‘un belirttiği gibi, oyun geliştiricileri, konsept sanatçıları ve diğer ideal Adobe müşterileri tarafından sıkça kullanılıyor.

Topluluğu korumayı hedefliyorlar

Deguy ve Medium ekibi de Medium‘un mevcut topluluğunu korumak istediğinden bahsediyorlar. Bu herhangi bir bağlamda anlamlı olacaktır, ancak topluluğun küçüldüğü ve kullanıcılarının Medium gibi araçların nasıl kullanılması gerektiğini bulmaktan sorumlu olduğu VR teknolojisinde önem taşıyor.

Neden Oculus Medium satıyor? Oyun oynamayan VR çabalarını geri ölçeklendiren Facebook olabilir. Ancak, Medium da Oculus için biraz gereksiz bir üründür. Şirket ayrıca, Ağustos ayında Quill 2.0 olarak yeniden başlatılan ve genişleyen animasyon yetenekleriyle Quill adlı profesyonel bir sanat uygulaması başlattı.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler