Cuma, Nisan 19, 2024

Airbnb’de Ev Partilerine Küresel Yasak Getirildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Airbnb‘ye göre insanlar partiler vermek, toplu etkinlikler düzenlemek ve dünya çapında birinci kural olarak belirlenen sosyal mesafeyi hiçe saymak için Airbnb ev kiralama servisini kullandıklarını söylüyor.

Şirket, Perşembe günü paylaştığı bir blog yazısında Airbnb’nin küresel sağlık durumunun daha iyiye gitmesi için platformda listelenen tüm mülklerde ev partilerini ve etkinliklerini yasakladığını paylaştı.

16 kişilik doluluk sınırı geliyor

Platformda listelenen evlere 16 kişilik doluluk sınırı getirildi ve ek olarak platformda yeni kurallardan kaçınmaya çalışan ev sahipleri ve kiracılar hakkında cezalarda geliştirildi. Yeni yönetmenliğe göre platformda bu kurala uymayan herkes platformdan atılacak ve hatta yasal işlem bile başlatılacak.

Airbnb title
Airbnb'de Ev Partilerine Küresel Yasak Getirildi 3

Eğlence mekanlarında kişi sınırlaması gelince insanlar Airbnb evlerini bara çeviriyor

Yerel sağlık departmanlarının bölgelerindeki koronavirüs vakalarına tepki göstermesiyle, birçok kişi bar ve restoranlara girmesine izin verilen kişi sayısına kısıtlamalar getirdi. Airbnb, insanların platformunda kiralanan evlere “bar ve kulüp davranışı” uyguladığını tespit ettiğini söyledi.

Airbnb'de Ev Partilerine Küresel Yasak Getirildi 4

“Sorumsuzluk yapan kişileri platformumuzda istemiyoruz”

Airbnb Perşembe günkü gönderisinde, “Bu tür bir davranışın inanılmaz derecede sorumsuz olduğunu düşünüyoruz – bu tür bir işi istemiyoruz ve bu davranışa katılan veya bu davranışa izin veren kimse platformumuza ait değil” dedi. Şirket, bazı ev sahibi mülklerin doğum günü partileri veya bebek duşları gibi küçük toplantılara izin vermesine rağmen, listelerinin yüzde 73’ünün partileri zaten yasakladığını söylüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler