Cuma, Mart 29, 2024

Google Haritalar’ın Görselleri Değişiyor: Daha Fazla Ayrıntı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Haritalar dün, harita üzerinde daha fazla ayrıntı sunmak için yeni görsel iyileştirmeler getirdiğini duyurdu. İlk olarak, Google Haritalar artık yeni bir renk eşleme algoritmik tekniği kullanıyor. Bu güncelleme ile bir yeri keşfettiğinizde, bronz, kurak kumsalları ve çölleri mavi göller, nehirler, okyanuslar ve vadilerden kolayca ayırt edebilirsiniz. Bu güncelleme artık 220 ülke ve bölgenin tümünde mevcut durumda.

Kar detayı ve ölçeklendirme iyileştirmeleri

Bir yerin bitki örtüsüyle ne kadar gür ve yeşil olduğunu bir bakışta anlayabilir ve hatta dağların zirvelerinde kar örtüleri olup olmadığını görebilirsiniz. İkinci bir geliştirme olarak, ölçeklendirilerek detayına bakılacak bir yolun doğru şeklini ve genişliğini gösteren son derece ayrıntılı sokak bilgilerini görebileceksiniz.

Yayalar için ekstra bilgi

Ayrıca bir diğer güncelleme ise Haritalar servisini en çok kullanan yayalar için geliyor, kaldırımların, yaya geçitlerinin ve yaya kaldırımlarının tam olarak nerede olduğunu da görebilirsiniz – tekerlekli sandalye veya bebek arabası gereksinimleri gibi erişilebilirlik ihtiyaçlarınız varsa bunlar tamamen önemli bilgiler.

Google, önümüzdeki aylarda pilot bölge olarak Londra, New York ve San Francisco’da ayrıntılı sokak haritalarını kullanıma sunacak ve burada gerekli testleri gerçekleştirecek, sonuçlar olumlu olursa ve diğer bölgelerin iyileştirmeleri tamamlanırsa zamanla daha fazla şehre genişleyecektir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler