Cuma, Nisan 26, 2024

AirDrop Nedir, AirDrop Ne İşe Yarar ve AirDrop Nasıl Kullanılır?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu makalede AirDrop ismini hiç duymamış kişiler için AirDrop’un nasıl bir teknoloji olduğunu anlatacağız. Eğer Apple ürünlerine sahip arkadaşlarınız varsa bu yazıyı onlarla paylaşarak kendilerinin belki de bilmediği bu teknolojiyi tanımalarına yardımcı olabilirsiniz.

AirDrop; Apple ekosisteminin kullanmakta olduğu özel bir dosya paylaşım hizmetidir. Daha çok iPhone ve iPad cihazlarda sık olarak kullanılan bu teknoloji bütün Apple ekosisteminde yer almaktadır. Macboook, iMac, Mac Pro, iPad, iPod, iPhone ve Apple Watch bu teknolojiyi içerisinde barındırmaktadır.

Eğer bir Mac bilgisayara sahipseniz AirDrop ile kolaylıkla fotoğraf, video ve daha bir çok şeyi hızlı bir biçimde diğer Apple ürünlerinize aktarabilirsiniz. Ayrıca AirDrop teknolojisini kullanarak bilgisayarınızda kopyalamış olduğunuz bir metni, bağlantıyı, şifreyi anında iPhone’unuza gönderebilirsiniz böylelikle iPhone cihazınızda “Yapıştır” işlemi yaptığınızda bilgisayarınızdan göndermiş olduğunuz içeriği odakladığınız yere yapıştırmış olursunuz.

AirDrop nasıl aktifleştirilir?

iPhone, iPod ve iPad cihazlarda ‘AirDrop’ servisini aktif hale getirmek son derece kolaydır. Denetim masası üzerinde “WiFi, Bluetooth, Uçak Modu ve Hücresel” ikonlarının yer aldığı kutucuğa bir süre basılı tutarak genişleyen ekranda AirDrop ikonuna tıklayıp; “Sadece Kişiler” veya “Herkes” seçeneğini aktif kılarak anında dosya transferini açabilirsiniz.

  • Sadece Kişiler: Rehberinizde kayıtlı olan ve herhangi bir Apple cihazına sahip olan kişiler ile dosya (veri) alışverişi yapabilmenizi sağlar. Rehberinizde kayıtlı olmayan kişiler dosya aktarımı yapamaz.
  • Herkes: Cihazınızda etrafında bulunan tüm Apple ürünü kullanan kişilerle dosya alışverişi yapmanıza olanak tanır. Bu seçeneği aktif bir biçimde bırakıp normal hayatınıza devam ederseniz başkalarının gönderdiği istekleri ekranınızda görebilirsiniz.

Denetim Masası nasıl açılır?

iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 ve iPhone 8 model cihazlarda ekranınızı açıp alt taraftan parmağınızı yukarıya kaydırarak Denetim Masası’sına erişim sağlamanız mümkün. iPhone 8 ve sonrası modellerde; iPhone X, iPhone XS, iPhone XR vesaire: sağ üst köşeden parmağınızı aşağıya kaydırarak ekrana ulaşmak mümkün.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler