Salı, Ekim 22, 2024

Akıllı Telefon İthalatı için Önemli Bir Düzenleme Geldi

Akıllı telefon ithalatı için sürekli yeni bir düzenlemenin yürürlüğe girmeye başladı. Yurt dışından telefon getirme konusunda yeni kararlar, bu işin ithalatı kısmında yeni kararlar derken, benzer bir düzenleme daha açıklandı. Bu kez akıllı telefon ithalatı için belirlenen limitin yükseltildiği duyuruldu.

Böylece gözetim uygulamasının da sınırı biraz daha genişledi desek yeridir. Peki yeni limitler ne? Düzenleme tam olarak neyi değiştirdi?

Akıllı Telefon İthalatı Gözetim Uygulaması Sınırı Yükseldi

Öncelikle bu uygulamanın ne olduğundan söz edelim. Gözetim uygulaması ilk kez 2020 yılında gündeme gelmiş bir uygulamaydı. Bu uygulama kapsamında yerli akıllı telefon üreticilerini korumak için 200 doların altında olan akıllı telefonların ithal edilmesi noktasında, bakanlık izni istenmeye başlanmıştı.

Haliyle ucuz akıllı telefonların ithal edilmesi hususunda önemli bir sınır da gündeme gelmişti. İşte yeni düzenlemeyle beraber bu sınırın biraz daha genişletildiği açıklandı.

BENZER:  Xiaomi Kullanıcılarına Kötü Haber: Reklamlar Devam

Akıllı Telefon İthalatı Gözetim Uygulaması

200 dolar olan gözetim sınırı yeni karar sonrasında %75 oranında artırıldı ve 350 dolar seviyesine yükseltildi. Gözetim uygulama sınırı da böylece neredeyse iki katına çıkmış oldu. Bu kararla beraber artık 350 dolar ve altında kalan akıllı telefonların ithalatı için bakanlık onaylı özel gözetim belgesi almak gerekecek.

Kararın bugün itibariyle duyurulduğunu ama bugün itibariyle geçerli olmayacağını belirtelim. Yeni alınan kararla beraber 350 dolar olan gözetim sınırı, 28 Mart 2023 sonrasında geçerli olacak. Akıllı telefon fiyatlarına etki eder mi ya da ucuz akıllı telefon modellerinin ülkemiz durumunu etkileyen bir durum söz konusu olur mu bunu zamanla göreceğiz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler