Perşembe, Nisan 18, 2024

Alfa Romeo Formula 1 Konseptini Bir de Olcay Tuncay’dan Görün

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda konsept çizimler ile dünya genelinde ses getirmeyi başaran Türk tasarımcılar iddialı oldukları kadar ortaya çıkartmış oldukları konseptler ile adeta ateş etmeye devam ediyorlar. Sizleri Endüstriyel Ürün Tasarımcısı Olcay Tuncay Karabulut ile tanıştıralım. Kendisi Alfa Romeo Formula 1 konseptini bizlerle paylaştı.

Türk Tasarımcının Alfa Romeo Formula 1 Konsepti

Birazdan göreceğiniz tasarımlar tamamen Türk tasarımcı Olcay Tuncay Karabulut’a ait. Kendisi Alfa Romeo için bir Formula 1 aracı tasarlamış. Aslında yeni bir soluk ve yeni bir yorum diyebilirim. Bu yazıyı paylaşmamızın sebebi ise Endüstriyel Tasarım bölümünü okumak isteyenler için de güzel bir referans olacak.

Bu tip tasarımlarda genellikle Rhinoceros 3D, Solidworks, Luxology Modo ve Houdini gibi programları kullanarak tasarlıyorlar. Siz de bu konuda kendinizi geliştirerek hem ülkemizde hem de dünya genelinde bir yer edinebilirsiniz. PC Hocası olarak biz de tasarımlarınızı seve seve destekleriz. Olcay’ın tasarımlarına da yukarıdaki galeriden erişebilirsiniz.

solidworks-f1-tasarim
Fiat CEO’su Romeo’yu Pistte Görmek İstiyor

Formula 1 hala günümüzde en popüler yarış tutkusu diyebiliriz. Tanınmış pilotlar, yeni formula 1 araçları ve daha fazlası o pistte kıyasıya rekabet ediyor. Fiat’ın CEO’su Sergio Marchionne‘de yaptığı açıklamada Alfa Romeo‘yu F1 pistinde görmek istediğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta ise “Alfa Romeo şuanda kendi şasesini yapabilecek kapasiteye sahip, tıpkı kendi motorunu üretmeye devam ettiği gibi” açıklamaları ile gündeme gelen Sergio, tasarımcıları da heyecanlandırdı. Bu bağlamda Alfa Romeo’nun F1‘de olması yavaş yavaş gerçeğe dönüşüyor diyebiliriz.

alfa-romeo-f1-konsept
“Olcay’ın Romeo’ya Dokunuşu”

Tasarımcı Olcay Tuncay Karabulut, son zamanlarda çok konuşulan kapalı kokpit sistemi ile Alfa Romeo Formula 1 aracına yeni bir yorum getirmiş oldu. Olcay’ın çizimi ile çoğu F1 hayranının bu aracı pistte görmek isteyeceğini düşünüyoruz. Şahsen ben tasarımları çok beğendim, bir de pistte görecek olursak tadından yenmez.

1000 beygir güce sahip elektrikli motora sahip olan Alfa Romeo AW30, son zamanlarda Redbull ve Ferrari tarafından denenmiş olan kapalı kokpit tasarımına daha farklı yorum getirerek karşımıza çıkmış. Yüksek oranda güvenlik sağlayan Alfa Romeo AW30, 2017 kurallarına uygun bir şekilde geniş karoser yapısı ve genişletilmiş arka lastikler ile geliyor.

alfa-romeo-f1-konsept-2
Sizin de Projeniz Varsa;

Tasarımcı Olcay Tuncay‘da bizimle iletişime geçerek çizdiği Formula 1 tasarımını bizlerle paylaşmak istedi. Her zaman söylüyoruz yine söyleyelim, ne olursa olsun Türk girişimcileri desteklemeye devam ediyoruz. Eğer sizin de bir projeniz varsa (bu projeler tabii ki inceleniyor ilk önce) bizimle iletişime geçerek “çorbada ufak da olsa tuzumuz” olması amacı ile çalışmalarınızı yayınlayabiliriz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler