Cuma, Mart 29, 2024

Almak için Yanıp Tutuşuna Bak: Elon Musk, Twitter’ı Satın Almaktan Vazgeçti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan haberlere göre İnternet Girişimcisi Elon Musk, Nisan ayında sosyal medya platformlarından Twitter’ı satın almaya karar veren fakat yaşanan tartışmalar sebebiyle satın almayı askıya alan Elon Musk, Twitter’ı satın almaktan vazgeçti.

Sosyal medya platformu devlerinden Twitter’ı satın almak isteyen girişimci Elon Musk, Nisan ayının başlarında 44 milyar dolarlık bir teklif sunmuştu lakin ilerleyen haftalar boyunca şirket ve Elon Musk arasında bir takım gerginlikler yaşanmaya devam etmişti.

Gerginliklerle birlikte ortaya Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaktan vazgeçeceğine dair iddialar çıkmaya başladı ve bu iddiaların ardından anonim üç farklı kaynağa dayanan The Washington Post haberine göre Musk, sosyal medya platformunu almaktan vazgeçme yolunda ilerliyor.

Twitter Yönetimi ve Elon Musk arasındaki finansal görüşmeler sonlandırıldı

Twitter
Almak için Yanıp Tutuşuna Bak: Elon Musk, Twitter'ı Satın Almaktan Vazgeçti 3

Mevzubahis kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma sürecinde bugüne kadar Binance ve Suudi Prens El-Velid bin Talal gibi isimlere katılacak finansal destekçilerle görüşmeleri sonlandırdı. Analistlere göre ise bu durum Elon Musk’ın Twitter’ı satın almayı bıraktığını işaret ediyor.

Elon Musk, satın alımdan vazgeçerse ne olacak?

Elon Musk
Almak için Yanıp Tutuşuna Bak: Elon Musk, Twitter'ı Satın Almaktan Vazgeçti 4

Eğer internette dönmekte olan spekülasyonlar gerçekse ve Musk, Twitter’ı satın almaktan vazgeçerse platform ile şahsı arasında imzalanan anlaşmalar kapsamında Elon Musk tarafından Twitter’a “1 milyar dolar değerinde” sözleşme feshi cezası ödüyor olacaktı.

Elon Musk, Twitter anlaşmasını feshettiğini paylaştı!

Girişimci Elon Musk, aylardır satın almak için uğraştığı Twitter anlaşmasını, sahte hesapların miktarı hakkında doğru bilgi verilmediği için ve Twitter’ın pek çok çalışanını işten çıkarmasını öne sürerek Twitter satın alımını feshettiğini resmi olarak açıkladı. Ayrıca Elon Musk herhangi bir feshetme cezası ödemeyecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler