Perşembe, Nisan 25, 2024

Amazon Apple Ürünlerini Resmi Olarak Satmaya Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketi Amazon, Cuma günü resmi Apple cihazlarının satışına başlıyor. Satış listesinde Apple’ın yeni nesil cihazları bulunacak.

Yapılan anlaşmaya göre Amazon, Apple’ın son cihazları olan iPhone XR, XS, iPad Pro, 4. nesil Watch’ları sitesi üzerinden satabilecek. Bu ürünlerin yanı sıra Apple imzalı Beats kulaklıklar da yine site üzerinden kullanıcılara sunulacak. Ancak HomePod ve Mac’ler hakkında bir bilgi henüz bulunmuyor. Yakın zamanda bu ürünler de satış listesine dahil edilecektir. 

Hali hazırda bu ürünlerin birçoğu Amazonda bulunmuyor. Bulunan ürünler ise farklı fiyat etiklerine sahip üçüncü taraf satıcılar tarafından sergileniyor. Ancak Apple tarafından yetkilendirilen Amazon, Apple ekosistemindeki tüm ürünleri, Apple garantisi ve lisansı altında satabilecek.

amazon apple ürünleri satacak 1

Şimdilik satışa sunulacak ürünler, ABD; İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Japonya ve Hindistan mağazalarını kapsıyor. İlerleyen dönemlerde diğer ülkelere de satış olacak mı henüz bilinmiyor ancak fiyat konusunda herhangi bir indirim uygulanmayacak. Apple’ın resmi mağaza fiyatlarının geçerli olacağı etiketler, her iki taraf için de farklı getiriler sağlayacak.

Apple cihazlar, e-ticaret ortamında en çok aranan cihazlar oldukları için Amazon, doğal olarak bu kullanıcıları kendi platformuna çekebilecek. Öte yandan Apple, dünyanın en büyük e-ticaret sitesinden de yapacağı satışlar ile birlikte gelirlerini arttırabilecek.

Öte yandan Amazon, yeni ya da kullanılmış Apple ürünlerini listeleyen satıcılara da uyarı göndererek ürünlerini site üzerinden kaldırmalarını talep edecek. Satıcılar artık Amazon üzerinde yetkili satıcı olmadıkları için Apple’a başvurarak yetki sertifikası almaları gerekecek. Bu sayede tekrar satış yapabilecekler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler