Cuma, Nisan 26, 2024

Amazon Yakında Kripto Para Birimini Kabul Etmeyeceğini, Nft’lere Girebileceğini Söyledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amazon üzerinden satın alımlarınız için bitcoin ile ödeme yapmayı beklemeyin. Amazon CEO’su Andy Jassy Perşembe günü CNBC’ye yapmış olduğu konuşmasında e-ticaret devinin yakında ödeme olarak kripto para birimini kabul etmeye yakın olmadığını söyledi. Bununla birlikte Amazon, başka bir popüler blockchain destekli teknoloji olan NFT’lerin veya değiştirilemez belirteçlerin satışına dahil olabilir, dedi.

Jassy, ​​Bitcoin’e sahip olmadığını, ancak kripto para biriminin büyük bir büyüme gerçekleştirme potansiyeline sahip olduğuna inandığını söyledi.

Jassy hands summit

“Perakende işimizde bir ödeme mekanizması olarak kriptoyu eklemeye muhtemelen yakın değiliz” dedi ve “ancak zamanla kriptonun büyüdüğünü göreceğimize inanıyorum.” sözlerini ekledi.

Amazon, yeni ödeme şekillerini kabul etmekten çok, artan maliyetler arasında perakende işini karlı tutmaya odaklanmış görünüyor. Şirket, Ekim ayından bu yana lojistik maliyetlerinin giderek Amazon‘un kârını tükettiğini söylüyor . Jassy Perşembe günü bu noktaları yineledi ve Ukrayna’daki savaşın yakıt maliyetlerini artırdığını ve Amazon‘un iş modeli üzerinde daha da büyük bir baskı oluşturduğunu da sözlerine ekledi. Çarşamba günü Amazon, şirketin Fulfillment By Amazon hizmetinden yararlanan tüccarlardan alınan ücrete %5’lik bir enflasyon ve yakıt ek ücreti ekledi; bu, uzmanların bir dereceye kadar alışveriş yapanlara yansıtılmasını beklediği bir maliyet.

Amazon kripto para birimi almıyor olsa da, düzenli tüketicilerin erişmesi ve kullanmasını daha kolay hale getiriyor. PayPal, Cash App ve Venmo dahil olmak üzere ana ödeme uygulamaları, kripto para birimi satın almak ve satmak ve bazı durumlarda bunu ödeme olarak kullanmak için özellikler getirdi.

Jassy, ​​Amazon’un NFT’leri satın almak veya satmak için özellikler eklemesi adına bir zaman çizelgesi vermedi. “Platformda yolun aşağısında mümkün olduğunu düşünüyorum” dedi.

Gördüğümüz üzere ileriki süreçlerde NFT’lerin yeri bir hayli önemli olacak. Herkese şimdiden öğrenmesini tavsiye ediyorum.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler