Cuma, Nisan 19, 2024

AMD FSR 2.0 Onaylandı! Çok Yakında Tanıtım Var

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gün içerisinde AMD FSR 2.0 teknolojisi konusunda bazı iddialar olduğunu dile getirmiştik. Nvidia’nın DLSS sistemine karşı yeni bir cevap olmasını beklediğimiz teknoloji için önemli haberler de gelmeye başladı.

Son bilgilere göre AMD, çok fazla beklemeyecek ve yakın bir zamanda yeni nesil teknolojisi için tanıtımını yapacak. 17 Mart tarihinde tanıtımı yapılacağı söylenen AMD teknolojisinin neler sunacağı konusunda da bazı detay bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

AMD FSR 2.0 için Beklentiler Yükseliyor

VideoCardz tarafından elde edilen görsellere göre yeni sistem, standart çözünürlüklerde ve hatta tüm çözünürlük değerlerinde daha yüksek görüntü kalitesi elde edilmesini sağlayacak.

Zamansal geçici yükseltme teknolojisine dayanacağı söylenen AMD FSR 2.0, daha iyi optimize edilmiş olan kenar yumuşatmalarını da beraberinde getirecek. DLSS 2.0 için çok daha iyi bir rakip olacağı kesin. Ama geçebilecek bir rakip olacak mı onu testler sonrasında göreceğiz.

AMD FSR 2.0

Makine Öğrenimine Gerek Yok

Daha iyi görüntü kalitelerinde çok daha yüksek FPS değerleri göreceğimizi umut ettiğimiz AMD FSR 2.0 sisteminin, Deathloop oyununda test edildiğini gösteren bir görsel de sızdı.

Görsele göre FSR 2.0 açık olduğunda, 2 kata kadar daha iyi FPS değeri alındığı gözüküyor. Tabii ki bu noktada kesin bilgiler için resmi tanıtımı beklemek lazım.

İşin diğer bir tarafında ise yapay zeka donanımına ihtiyaç olmayacağından söz edilmekte.

Makine öğrenim donanımına ihtiyaç olmaması çok şey ifade ediyor. Bu tercihin iki ayrı sonucu olabilir. Birincisi yapay zeka ihtiyacı olmadığından dolayı çok daha fazla GPU biriminin bu teknolojiyi destekleyecek olması.

AMD FSR 2.0

İkinci sonuç ise DLSS teknolojisine göre hala geri planda kalması olabilir. Öyle ki DLSS sisteminde, AI artısı var ve açıkçası Nvidia, bu artıyı çok iyi değerlendirdi. Artık FSR 1.0 olarak tanımlayabileceğimiz AMD görüntü teknolojisine göre yapay zeka destekli DLSS çok daha iyi işler yaptı.

AI eksikliği nedeniyle AMD FSR 2.0 da DLSS 2.0’ın gerisinde kalır mı bunu yeni teknoloji tanıtıldığı zaman göreceğiz.

Tanıtımın 17 Mart tarihinde yapılmasının beklendiğini bir kez daha belirtelim ve tanıtım sonrasında tüm detayları sizlerle paylaşacağımızı da ekleyelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler